Utrecht wint ook van Sparta, RKC zegeviert tegen Heerenveen

Donderdagmiddag had FC Utrecht het behoorlijk lastig in een oefenduel met Sparta Rotterdam. De Domstedelingen kwamen twee keer terug van een achterstand en wisten nog te winnen. RKC Waalwijk was te sterk voor sc Heerenveen.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam

Utrecht zal nog altijd lekker in z’n vel zitten na de stunt in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Donderdag in De Galgenwaard was het echter Sparta dat vroeg op voorsprong kwam via Mario Engels, die een zelf versierde penalty raak schoot. Voor rust kwam de thuisploeg nog langszij via Mimoun Mahi. Vroeg in het tweede bedrijf waren het weer de Rotterdam die de leiding pakten: verdediger Dirk Abels kopte raak. Adrian Dalmau zorgde er al snel voor dat de stand weer in evenwicht kwam, waarna Benaissa Benamar in de slotfase de winnende treffer produceerde.

RKC Waalwijk – sc Heerenveen

In een besloten oefenduel waren het de Brabanders die het beste van het spel hadden. Illias Bel Hassani zette halverwege de eerste helft zijn ploeg op voorsprong. De marge werd aan het eind van het duel nog verdubbeld door Melle Meulensteen, waardoor de eindstand van 2-0 was bepaald.