Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

UEFA grijpt nu ook in tegen Wit-Rusland

Foto: UEFA grijpt nu ook in tegen Wit-Rusland

De oorlog in Oekraïne blijft de voetbalwereld beroeren, nadat de voorbije dagen al heel wat zware sancties genomen werden tegen Rusland. De FIFA sloot hun nationale ploeg uit van het WK, terwijl de UEFA besliste om Spartak Moskou uit de Europa League te gooien. Nu er tegen de Russen zowat alle mogelijke maatregelen genomen zijn, lijken de pijlen nu gericht te worden op hun medestanders. 

Zo kondigt de UEFA donderdag aan dat het ook maatregelen tegen Wit-Rusland gaat nemen. Hun nationale ploeg en hun clubs moeten voortaan al hun thuiswedstrijden in UEFA-competities op neutraal terrein gaan spelen. Daarnaast worden er ook geen supporters toegelaten bij die wedstrijden. 

Wit-Rusland speelde een belangrijke rol in de invasie van Oekraïne, want het Russische leger organiseerde zijn aanval op hoofdstad Kiev vanuit het buurland. Tanks en troepen vielen het noorden van Oekraïne binnen vanuit de Wit-Russische grens en dat leidt ertoe dat het land nu ook moet boeten voor de oorlog. 

Geen grote gevolgen

Grote gevolgen heeft de beslissing van de UEFA voorlopig nog niet, want alle Wit-Russische teams zijn al uitgeschakeld in Europa. Daarnaast speelt de Wit-Russische nationale ploeg in maart ook enkel vriendschappelijke wedstrijden tegen India en Bahrein. In juni staan er wel twee thuiswedstrijden gepland in de Nations League tegen Azerbeidzjan en Kazachstan of Moldavië. Daarvoor zal dus mogelijk een ander onderkomen gevonden moeten worden.

Inzetten op de Europese toernooien? Waag een gokje op bet365!

All Belarusian clubs and national teams competing in UEFA competitions will be required to play their home matches at neutral venues with immediate effect.

Furthermore, no spectators shall attend matches in which the teams from Belarus feature as host.

— UEFA (@UEFA) March 3, 2022

Goede beslissing?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie