Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ook KNVB weigert interlands tegen Rusland en Wit-Rusland

Foto: Ook KNVB weigert interlands tegen Rusland en Wit-Rusland

Ook de KNVB heeft zich uitgesproken over de gestarte oorlog door de Russen. In navolging van andere bonden zullen vertegenwoordigende elftallen van Nederland niet uitkomen tegen Rusland én Wit-Rusland.

Dit meldde de voetbalbond maandagmiddag in een statement. “De KNVB heeft de agressie van Rusland tegen Oekraïne afgelopen donderdag direct hard veroordeeld”, klinkt het. “Wij hopen met heel ons hart dat de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk stopt. De ernst en omvang van de aanhoudende agressie van Rusland en het daaraan meewerken door Belarus, maken dat de KNVB dit besluit heeft genomen.”

Eerder lieten de voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië al weten niet tegen Rusland te willen spelen. Polen is tegen de Russen geloot voor de WK-kwalificatie play-offs. De winnaar van dat duel neemt het op tegen Zweden of Tsjechië. De internationale spelersvakbond FIFPRO steunt deze landen om niet tegen Rusland uit te komen. De FIFA moet nu beslissen over deze geplande wedstrijden.

Leeuwinnen

Op 12 april staat een WK-kwalificatieduel tussen de Oranje Leeuwinnen en Wit-Rusland op het programma. Mogelijk gaat die wedstrijd nu niet meer door. Voor het EK komende zomer zit Nederland uitgerekend in een poule met Rusland.

Zie je Nederland in Qatar voor het eerst wereldkampioen worden? Liefst 17x je inleg!

Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft de KNVB besloten dat alle vertegenwoordigende elftallen tot nader order geen wedstrijden spelen tegen Rusland en Belarus: https://t.co/TKR0UMkvrN.

— KNVB (@KNVB) February 28, 2022

Goed besluit?

  • Natuurlijk!
  • Nou…
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie