Twente knokt zich op valreep naast Sparta

FC Twente heeft zondag een pijnlijke nederlaag voorkomen in de Eredivisie. Sparta Rotterdam stond meer dan een helft met tien man op het veld, maar pas in blessuretijd wisten de Tukkers een punt te redden: 2-2.

Tien Spartanen verweren zich kranig

Michel Vlap zorgde in het openingskwartier voor het eerste grote gevaar van de wedstrijd. De aanvallende middenvelder plaatste een vrije trap richting de kruising, maar doelman Nick Olij redde fraai namens Sparta. Aan de andere kant onderscheidde Lars Unnerstall zich namens de bezoekers middels twee reddingen.

Vlak voor rust kreeg Sparta een dubbele tegenvaller te verwerken. Saïd Bakari beging een pittige overtreding op Michel Vlap, waarna scheidsrechter Martin van den Kerkhof op VAR-advies de rode kaart toonde. Tot overmaat van ramp incasseerde de thuisploeg vrijwel meteen een tegentreffer: Sem Steijn zorgde, tot euforie van zijn vader Maurice, voor een 0-1 ruststand.

Strafschoppen Lauritsen

Gijs Smal kreeg na rust dé mogelijkheid om de voorsprong van Twente te verdubbelen, maar zijn schot eindigde op de paal. Aan de andere kant maakte Sparta vervolgens gelijk. Van den Kerkhof wees naar de stip en Lauritsen schoot dankbaar raak: 1-1. Enkele minuten later herhaalde dit scenario zich. Opnieuw mocht de boomlange Spartaan aanleggen vanaf elf meter en opnieuw werd Unnerstall geklopt: 2-1.

Lauritsen maakte bijna nog een hattrick, maar Unnerstall wist zijn derde treffer te voorkomen. De hoofdrol kwam echter op naam van Olij, die met een stijlvolle redding de gelijkmaker wist te voorkomen. Ook raakte Twente nog de paal via Steijn.

Ünüvar voorkomt nederlaag Twente

Vlak voor tijd viel de 2-2 dan tóch. Naci Ünüvar verschalkte Olij met een harde inzet, waardoor FC Twente alsnog met een punt terugkeert naar Enschede.

Scoreverloop: 0-1 (45′) S. Steijn, 1-1 (51′) T. Lauritsen (strafschop), 2-1 (55′) T. Lauritsen (strafschop), 2-2 (90′) N. Ünüvar