‘Totaal onverwachte wending bij Barcelona’

Foto: ‘Totaal onverwachte wending bij Barcelona’

Een onverwachte wending bij FC Barcelona, waar men opeens verwacht dat Ousmane Dembélé tóch zijn handtekening gaat pennen onder een nieuw contract. In de afgelopen winter lagen de Catalanen nog in de clinch met de Franse vleugelspits…

Dembélé weigerde namelijk mee te werken aan een vertrek, wat voorzitter Joan Laporta flink frustreerde. Hij zei: “Hij had twee goede aanbiedingen, we zijn heel verrast dat hij ze niet accepteerde. De laatste was van een Engelse club, waar hij zich had kunnen ontwikkelen. Maar hij wilde hier blijven. Eerst accepteerde hij onze aanbieding, die heel goed was. Daarna sloeg hij die weer af. Het bleek een economische kwestie, hij wilde meer. Zijn zaakwaarnemer nam stelling zonder iets te zeggen, we hebben ons best gedaan.”

Mateu Alemany, de technisch directeur van Barça, vulde aan: “We begrijpen dat Dembélé hier niet verder wil, wij hebben hem daarop onze beslissing medegedeeld. We willen alleen spelers die zich volledig inzetten. We hebben hem verteld dat hij zo snel mogelijk de club moet verlaten.” De clubleiding van de grootmacht verbande Dembélé uit de selectie van oefenmeester Xavi Hernández, maar kwam hier later op terug.

Dembélé draait 180 graden

Voetbal International schrijft op vrijdagochtend: “Trainer Xavi Hernández heeft het altijd voor Dembélé opgenomen en bleef de Fransman ook gewoon opstellen. Sinds Deadline Day op 31 januari kwam de dribbelaar alweer tot tien wedstrijden. Onder leiding van Xavi is Dembélé eindelijk voor een langere periode fit en toont hij steeds meer flitsen van zijn enorme talent. Volgens El Mundo Deportivo heeft de Franse aanvaller onlangs in de kleedkamer al gezegd dat hij bij Barcelona wil blijven.”

Volgens L’Équipe zijn de Catalanen van plan om snel spijkers met koppen te slaan. Het contact met het management van Dembélé is hersteld en er wordt zelfs betrekkelijk snel witte rook verwacht.

Verdien 2.37 keer je inleg als Dembélé tegen Sevilla scoort!

Bijzonder?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie