‘Steven Berghuis-drama na Ajax-rel’

Foto: ‘Steven Berghuis-drama na Ajax-rel’

Steven Berghuis heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2025 en dan weten we wel hoe laat het is: het is verlengen óf vertrekken. Er liepen ook al gesprekken met de Amsterdammers, maar de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes gooit roet in het eten.

Ajax-crisis heeft grote gevolgen voor Steven Berghuis

Zaakwaarnemer Guido Albers, die de belangen van de aanvaller annex nummer 10 behartigt, vertelt in gesprek met VoetbalPrimeur: “We hebben juist gewacht op het moment dat Alex kwam, om het samen goed op te pakken. De gesprekken waren superpositief. Fit worden en samen het gesprek aangaan over de toekomst was het nieuwe streven. Steven heeft nog een contract voor een jaar, dus hij denkt niet: ik moet zo snel mogelijk weg zijn. Nee, Ajax is gewoon geweldig voor hem. Daarom is hij daar ook naar toe gegaan. Hij heeft pech gehad dat de organisatie niet goed is blijven functioneren na het vertrek van Ten Hag en Overmars.”

Berghuis staat alleszins open voor een verlenging van zijn verbintenis: “Steven wil na deze twee verloren jaren graag nog een aantal heel goede dingen laten zien. Daar waren we over in gesprek en die gesprekken liepen fantastisch. Het is heel pijnlijk dat de situatie is omgedraaid, ook voor Steven. Na de afgelopen gesprekken dachten we: wauw, dit is precies waarvoor hij ooit naar Ajax is gekomen.”

Reddingsboei

Het aanblijven van Marijn Beuker en Kelvin de Lang is een reddingsboei voor de Ajacied: “Marijn en Kelvin weten er ook van, maar ik ben bang dat ze straks overspoeld worden met alles wat over ze heen komt. Je hebt niet alleen het dossier-Berghuis, maar ook de dossiers van heel veel andere jongens. Dat zijn ook dingen die opgelost moeten worden. De workload wordt dus bizar.”

Vind jij dat hij moet blijven?

  • Ik wel
  • Ik niet
6262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie