Sterspeler De Jong op wenken bediend door Feyenoord-vleugels

Foto: Sterspeler De Jong op wenken bediend door Feyenoord-vleugels

Feyenoord en PSV zijn de grote winnaars van speelronde 27. Ajax en AZ speelden gelijk en van de hele top 7 wonnen alleen Feyenoord en PSV. Wat nou als je spelers van deze topclubs combineert? Dat deden we in het SoccerNews.nl Team van de Week 27.

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Feyenoorders en PSV´ers in Team van de Week

Feyenoord zet de champagne alvast klaar. De Rotterdammers zijn na de derbywinst en nieuw puntenverlies van Ajax op weg naar het kampioenschap. PSV strijdt voor de tweede plek en heeft alleen een minder doelsaldo dan de concurrent uit Amsterdam. Sterspeler dit weekend was uiteraard Luuk de Jong. De topspits van PSV wordt in het SN Team van de Week 27 op zijn wenken bediend door Feyenoord-vleugels Igor Paixão en Alireza Jahanbakhsh. Dat wordt een doelpuntenfestijn.

Keeper: Stijn van Gassel (Excelsior)

Excelsior had al 61 tegendoelpunten om de oren gekregen, totdat Sander van Gassel een geweldige dag had. De 26-jarige goalie hield hoogstpersoonlijk zijn club op de been tegen FC Twente. En omdat de Enschedese defensie de minst gepasseerde van de Eredivisie is, was het niet meer dan logisch dat het 0-0 eindigde. Van Gassel verrichte liefst 8 reddingen en zorgde zo voor zijn vierde clean sheet van het seizoen. Hij is net op tijd in vorm, want Excelsior wil in de laatste wedstrijden nog de nacompetitie ontlopen.

Verdediger: Sam Beukema (AZ)

AZ speelde teleurstellend gelijk tegen sc Heerenveen (1-1), maar er was een grote uitzondering op de slechte AZ-prestaties: Sam Beukema. De verdediger die al een goed seizoen kent in Alkmaar blonk uit, waar het heel lastig uitblinken was. Wat opviel is de rust aan de bal en zijn vermogen om de juiste man te vinden. Hij leverde de meeste passes van iedereen (86) en was ook het nauwkeurigst in zijn passing (94 procent). Op Beukema kan je bouwen, nu moet AZ verder aan de ingestorte constructie werken om het seizoen niet in een nachtkaars uit te laten gaan.

Verdediger: Olivier Boscagli (PSV)

Na 356 dagen stond Olivier Boscagli weer in de basis bij PSV, en hoe! De Franse centrale verdediger was precies in zijn passing (90 procent), veroverde veel ballen (11 keer) en scoorde ook nog tegen NEC (2-4). Wat een comeback. Boscagli was dan ook duidelijk geëmotioneerd na afloop. “Ik kreeg nu mijn kans en ik wilde die pakken”, zei de Fransman die toegaf dat hij het heel zwaar had tijdens de revalidatie van zijn zware knieblessure. Zijn zoontje was voor hem een inspiratiebron. “Af en toe kon ik wel janken, maar door mijn zoontje vond ik weer kracht.” Nou die kracht hebben we zaterdagavond op het veld kunnen zien.

Verdediger: Thierry Lutonda (RKC Waalwijk)

Nee niet Thierry Henry, maar Thierry Lutonda heeft een plekje verworven in het SN Team van de Week 27. De linkerverdediger van RKC Waalwijk speelde een dijk van een wedstrijd tegen Vitesse (1-0). De 22-jarige Belg kan dribbelen (5 van de 5 dribbels lukten) en lekker bikkelen. Hij heroverde liefst 14 ballen en won de meeste duels (12). Met zo’n instelling verover je ook een plekje in onze Team van de Week.

Middenvelder: Ahmed El Messaoudi (FC Emmen)

Ahmed El Messaoudi was verantwoordelijk voor de comeback van FC Emmen in de degradatiekraker bij Cambuur Leeuwarden (1-2). Met nog 12 minuten te spelen dacht Cambuur op weg te zijn naar cruciale punten in de kelderstrijd. Op dat moment stond El Messaoudi op. Met een geplaatst schot maakte hij gelijk en zette hij Emmen op het juiste spoor. Met zijn collega-middenvelder Mark Diemers (overleefde de laatste schifting net niet) spoorde hij de Drentenaren aan om nog vol voor de winst te gaan. Dat lukte met een doelpunt in blessuretijd. El Messaoudi stond na afloop in bijna alle lijstjes bovenaan en op ons lijstje staat hij nu ook.

SN Team van de Week 27

Middenvelder: Jay Idzes (Go Ahead Eagles)

Go Ahead Eagles zorgde voor de stunt van het weekend door Ajax op 0-0 te houden in de Adelaarshorst. Go Ahead ontpopt zich langzaam als angstgegner van de Amsterdammers. Deze keer boezemde ene Jay Idzes angst in. De middenvelder had de meeste tackles, buffelde erop los en won ook de meeste duels. Hij droeg het middenveld, want zijn collega´s op die linie speelden een stuk minder. In het SN Team van de Week zal hij nog beter uit de voeten komen, want dat bestaat uit alleen maar toppers.

Middenvelder: Thom Haye (sc Heerenveen)

Zoals Thom Haye, misschien wel de beste speler van sc Heerenveen. Zeker dit weekend. De Friezen waren op weg naar een overwinning bij AZ, maar door een lullige tegentreffer (via een flipperkastkluts ging de bal over de lijn, als je heel goed keek) werd het 1-1. Haye haalde weer een hoog niveau en kroonde zich daarmee tot man of the match in Alkmaar (samen met Beukema). Haye is oerdegelijk en kan je altijd op schrijven voor minstens een 7. Hij was uitstekend in zijn tackles zaterdag en nog beter in het veroveren van ballen (zonder tackles). Bovendien kan je de bal ook toevertrouwen aan Haye en dat doet Heerenveen dan ook. Wij vertrouwen wel een plekje in het Team van de Week aan de 28-jarige Haye.

Middenvelder: Iñigo Córdoba (Fortuna Sittard)

Iñigo Córdoba zorgde voor de feestafsluiter van dit Eredivisie-weekend. Blijft knap dat Fortuna Sittard deze 26-jarige Baskische topper heeft kunnen oppikken bij Athletic Bilbao. Hij had al een geweldig seizoen bij Go Ahead Eagles en afgelopen zomer zaten andere clubs blijkbaar te slapen. Córdoba zorgde er helemaal zelf voor dat Fortuna de belangrijke drie punten pakte tegen FC Groningen. De Baskische aanvallende middenvelder (linkerkant) scoorde twee keer en hielp zijn club zo waarschijnlijk in de Eredivisie. Groningen zal minder blij zijn geweest met die dekselse Córdoba. De Groningers moeten vrezen met grote vrezen dat ze volgend jaar in de Eerste Divisie spelen.

Rechtsbuiten: Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord)

Dan komen we toe aan onze geweldige aanval. Met dit aanvalstrio gaan we hoge ogen gooien. Alireza Jahanbakhsh zetten we op rechts. In de tweede seizoenshelft is hij geweldig op dreef en heeft hij een plek veroverd in de kampioensploeg van trainer Arne Slot. Nu heeft hij ook een plek veroverd in het SN Team van de Week 27. In de Rotterdamse derby (1-3 winst) was Jahanbakhsh overal te vinden en Sparta kon maar geen grip op hem krijgen. De Iraanse aanvaller zorgt voor dreiging en is voor een buitenspeler zeer nauwkeuring in zijn passing (86 procent). Hij heeft ook oog voor zijn medespelers. Zo was hij verantwoordelijk voor de 1-2 met een geweldige assist op Santiago Giménez (die De Jong voor zich moest dulden in de spits).

Spits en sterspeler: Luuk de Jong (PSV)

Daar hebben we hem dan. De absolute uitblinker van speelronde 27: Luuk de Jong. Nu hij weer helemaal terug is van blessureleed en zich ook volledig concentreert op PSV (geen Oranje meer voor hem) is De Jong helemaal het mannetje in Eindhoven. Of ja, deze keer in Nijmegen. PSV dacht een lastige uitwedstrijd bij het stugge NEC te gaan spelen, maar daar dacht De Jong anders over. Met twee doelpunten en een assist leidde hij zijn PSV naar de zege. Luukinho noteerde bovendien iets opvallends. Hij won de meeste duels (7) en verloor ook de meeste duels (6).

Linksbuiten: Igor Paixão (Feyenoord)

Paixão betekent passie en dat is nou precies waar Feyenoord-linksbuiten Igor Paixão voor staat. De Braziliaanse vleugelflitser greep zijn kans door de schorsing van Oussama Idrissi en gooide een beetje joga bonito in de Rotterdamse derby. Met een heerlijke knal zette hij Feyenoord op voorsprong en gooide hij er wat dansmoves uit. De dribbelaar passeerde tegenstanders alsof ze er niet waren en legde de ballen panklaar voor zijn medespelers. Hij verdiende een assist op 1-2, maar Giménez schoot hoog over. Staat Paixão straks ook in de basis in de bekerwedstrijd tegen Ajax? De vorige keer had hij een best aardig schotje in De Klassieker in De Kuip.

Wint Feyenoord woensdag van Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mooi SN Team van de Week?

  • Ja
  • Nee
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:16
96+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
0+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
47+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
55+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
69+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
47+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
295+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
297+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
310+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
25+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
13+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
149+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
333+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
126+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
383+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
10:51
338+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
10:39
205+
‘Knoop over Ajax-toekomst Mikautadze doorgehakt’
10:23
692+
‘Enorme Feyenoord-leegloop na vertrek Slot’
10:08
530+
‘Dán vertrekt Brian Brobbey bij Ajax’
09:59
3364+
‘Steven Berghuis slaat om zich heen bij Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie