Boscagli verklaart emoties na doelpunt tegen NEC

Foto: Boscagli verklaart emoties na doelpunt tegen NEC

Olivier Boscagli kon zaterdagavond zijn geluk niet op tijdens de uitwedstrijd tegen NEC. In Nijmegen won hij met PSV met 2-4, waarbij hij na ruim twintig minuten spelen zelf goed was voor een doelpunt. Hij kon zijn lange herstelperiode daarmee enigszins afsluiten.

Herstel van Boscagli

Onder leiding van Roger Schmidt kon Boscagli rekenen op een basisplaats. Tijdens het duel met RKC Waalwijk ging het echter mis, want de verdediger liep een zware knieblessure op. Het duurde uiteindelijk bijna een jaar voordat hij weer fit aan de aftrap kon verschijnen. Tegen NEC stond hij weer voor het eerst in het basisteam.

Boscagli kon niet voorkomen dat hij voorafgaand aan het treffen in Nijmegen terugdacht aan wat hem in 2022 overkwam. “Ik weet nog dat ik na de operatie niet kon lopen en thuis zat te huilen”, stelt hij tegenover ESPN. “Ik heb vaak teruggedacht aan mijn blessure in de wedstrijd tegen RKC, maar ik ben gelukkig dat ik hier weer sta.”

Na het maken van zijn doelpunt kon Boscagli zijn emoties niet in bedwang houden. “Het was een emotioneel moment. Ik had niet gedacht dat een doelpunt zoveel emoties zou los maken bij mij. Er schoot van alles door mijn hoofd, meerdere momenten uit het afgelopen jaar sinds ik geblesseerd raakte.”

Blessures bij PSV

De komende periode lijkt de Fransman vrijwel verzekerd te zijn van een basisplaats. De Eindhovenaren moeten het namelijk de rest van het seizoen stellen zonder de geblesseerde Armando Obispo. Jarrad Branthwaite is eveneens nog herstellende van een blessure, waardoor de keuzemogelijkheden van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij niet ruim zijn.

Hoort Boscagli bij PSV in het basisteam?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie