PSG legt beslag op beker dankzij dubbelslagen Ibrahimovic en Cavani

Soccernews

Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani hebben zaterdag hun waarde nog maar eens bewezen voor Paris Saint-Germain. De Zweedse en Uruguayaanse aanvallers scoorden ieder tweemaal in de finale van de Coupe de la Ligue tegen SC Bastia. Dat waren meteen alle doelpunten in de eindstrijd in Parijs: 0-4.

Ibrahimovic schoot na 21 voor het eerst raak. Dat deed hij uit een strafschop die werd veroorzaakt door Sébastian Squillaci. De verdediger haalde Ezequiel Lavezzi onderuit en kon met rood vertrekken. Vlak voor rust zorgde de Zweed met een droge knal vanaf de rand van het strafschopgebied voor 0-2. Cavani, na ruim een uur ingevallen, tekende in de 80e minuut voor 0-3 en bepaalde in blessuretijd de eindstand.

Gregory van der Wiel bekeek de finale vanaf de reservebank.