Play-offs: Feyenoord verliest ook in De Kuip van Ajax

Soccernews

[img align=left]uploads/logo feyenoord – ajax[/img]Na het debacle van afgelopen donderdag, heeft Feyenoord ook vandaag niet weten te winnen van Ajax. De Rotterdammers hadden een wonder nodig na de 3-0 nederlaag in het eerste duel, maar deze kwam er niet. In de eerste helft startte Feyenoord furieus, maar kon het het krachtsverschil niet omzetten in doelpunten.

Zoals wel vaker het geval is valt het doelpunt dan juist aan de andere kant. Rosales, afgelopen donderdag ook al trefzeker, maakte dankbaar gebruik van een fout van Bosschaart en schoot de 1-0 binnen namens Ajax. Zes minuten later was het Huntelaar die het duel definitief op slot gooide met de 2-0.

Na rust ging het duel zodoende eigenlijk nergens meer om. Terwijl het rond het stadion steeds onrustiger werd, werd het duel op het veld plichtmatig uitgespeeld. Boukhari scoorde de 0-3, maar na een uur voetbal scoorde Kuijt namens Feyenoord de eerste goal. In de laatste tien minuten scoorden Mitea (Ajax) en Kuijt nogmaals, wat de uitslag uiteindelijk op 2-4 bracht.

[u][i]Aanvang: 12.30 uur[/u][/i]
[b]Feyenoord – Ajax: [u]2-4[/u][/b]
[img align=left]uploads/goal[/img]: 0-1 Mauro Rosales (’34)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 0-2 Klaas-Jan Huntelaar (’40)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 0-3 Nourdin Boukhari (’51)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-3 Dirk Kuijt (’59)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 1-4 Nicolas Mitea (’81)
[img align=left]uploads/goal[/img]: 2-4 Dirk Kuijt (’87)
[img align=left]uploads/rood[/img]: —
[img align=left]uploads/geel[/img]: Pieter Collen, Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), Markus Rosenberg (Ajax)