Ook Fortuna dupe van Volendamse flow

Foto: Ook Fortuna dupe van Volendamse flow

FC Volendam blijft na de winterstop geweldig presteren in de Eredivisie. Het Andere Oranje koerst hard af op lijfsbehoud na wéér een overwinning: 2-1 tegen Fortuna Sittard.

Handhaving lonkt voor Het Andere Oranje

Bij het ingaan van de WK-break leek Volendam al dood en begraven in de strijd om lijfsbehoud, maar een andere speelwijze zorgde voor een wederopstanding. Sinds de 0-3 zege bij SC Cambuur draait het als een tierelier bij de formatie van Wim Jonk. Tegen Fortuna begonnen de Volendammers opnieuw sterk en al in de openingsminuut vuurde Robert Mühren een eerste waarschuwing af.

Heel veel kansen ontstonden er niet in de eerste helft. In de 39ste minuut leek Fortuna opeens de leiding te nemen, maar een schot van Tijjani Noslin eindigde via een tegenstander op de lat. Kort daarna wist Volendam de ban wel te breken. Walid Ould-Chikh bediende Carel Eiting en de oud-Ajacied kreeg voldoende vrijheid om de bal tegendraads binnen te schuiven: 0-1.

Volendam loopt uit

In de tweede helft werden de Fortuna-spelers aanvankelijk behoorlijk overlopen. Gesteund door de voorsprong kreeg Volendam verschillende mogelijkheden en in de 51ste minuut resulteerde één daarvan in de 2-0. Een voorzet vanaf de linkerflank schoot door en viel voor de voeten van Oskar Buur, die doelman Ivor Pandur passeerde met zijn eerste treffer als prof.

Fortuna weigerde op te geven. Noslin zorgde na ruim een uur spelen voor de aansluitingstreffer en kreeg kort daarna zelfs de kans om er 2-2 van te maken, maar Volendam wist de voorsprong intact te houden. Ook in de spannende slotfase werd niet meer gescoord.

Scoreverloop: 1-0 (42′) C. Eiting, 2-0 (52′) O. Buur, 2-1 (62′) T. Noslin

FC Groningen
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 12:16.

Is het linkerrijtje haalbaar voor FC Volendam?

  • Ja
  • Nee
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie