Noorwegen krijgt dramatisch Haaland-nieuws

Foto: Noorwegen krijgt dramatisch Haaland-nieuws

Noorwegen kan deze interlandperiode niet beschikken over Erling Haaland. De centrumspits van Manchester City kampt namelijk met een liesblessure, waardoor de komende wedstrijden voor hem te vroeg komen.

Haaland meldt zich af

Het nieuws is zeer vervelend voor Noorwegen, dat Haaland de afgelopen weken in Engeland in grote vorm zag verkeren. Afgelopen weekend maakte de Noor in het FA Cup-duel met Burnley nog een hattrick, maar na een uur spelen moest hij al naar de kant. Daarbij bleek het te gaan om de liesblessure waar hij nog altijd last van heeft.

Het betekent dat Noorwegen de komende twee wedstrijden een andere speler in de punt van de aanval zal moeten opstellen. Het land speelt twee uitwedstrijden, namelijk tegen Spanje en Georgië. Daarnaast zit Noorwegen in een poule met Cyprus en Schotland, waardoor het hard zal moeten werken om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap van 2024 in Duitsland.

Balende bondscoach

Bondscoach Stale Solbakken stelde op de persconferentie dat hij het jammer vond: “Erling had het er moeilijk mee toen hij zich realiseerde dat hij niet voor het team kon vechten”, vertelde de hoofdtrainer bij de Noorse televisiezender TV2. “Gelukkig is er nog genoeg zelfvertrouwen, talent en cohesie in de groep aanwezig om punten te pakken in de volgende duels.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie