Noorwegen kotst international uit na beladen transfer

Foto: Noorwegen kotst international uit na beladen transfer

Mathias Normann heeft een slechte beurt gemaakt in zijn thuisland Noorwegen. In plaats van uit Rusland te vertrekken besloot de 26-jarige middenvelder juist van club te veranderen, in het land dat de oorlog met Oekraïne begon. Bondscoach Stale Solbakken verbande Normann inmiddels bij de nationale ploeg.

Normann besloot FK Rostov voor Dinamo Moskou te verruilen, en zo in de Russische hoofdstad aan het werk te gaan. Solbakken gaf hem een dag de tijd om die beslissing te herevalueren, maar de controleur bleef bij zijn move.

“In de afgelopen 24 uur kreeg hij een kans om zijn besluit te heroverwegen. Ik vind dit een totaal verkeerde keuze. We gaan zien of Mathias ooit nog terugkeert bij het nationale elftal. Misschien als hij andere denkbeelden krijgt, maar op dit moment is het helemaal uitgesloten”, aldus Solbakken tegenover NRK.

Buitengewone situatie

De Noorse voetbalbond staat achter de keuze van de bondscoach. “Eigenlijk is het niet de taak van de bond om iets te zeggen over de clubkeuze van een speler, maar we bevinden ons in een buitengewone situatie. Het hele Noorse en Europese voetbal zijn het er gezamenlijk over eens dat er druk uitgeoefend moet worden op Rusland als oorlogvoerende partij.”

TIP: Bijna 2x je geld als Noorwegen tegen Slovenië wint voor de Nations League!

No podés! Te tiene q tragar el ártico…
???
Arregló con un club ruso y lo echaron de la selección
Mathias Normann acordó contrato con el Dinamo Moscú y la Federación Noruega informó que no podrá representar al equipo nacional.https://t.co/RSuXD5zyfG

— PabloGamb (@gamb_pablo) September 5, 2022

Goed standpunt van de bondscoach?

  • Tuurlijk
  • Nee, een speler is daar vrij in
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie