Voorbeschouwing: kunnen Schotland, Oostenrijk en Portugal een stap zetten richting het EK van 2024?

Foto: Voorbeschouwing: kunnen Schotland, Oostenrijk en Portugal een stap zetten richting het EK van 2024?

De eerste twee speelrondes voor het EK 2024 in Duitsland werden in maart gespeeld. In de komende dagen worden weer twee wedstrijden afgewerkt door bijna elk land. In de derde speelronde staan er een aantal interessante wedstrijden op het programma. Noorwegen staat er nu al slecht voor en moet winnen en landen als Portugal en België doen bij een overwinning goede zaken. Welke landen weten een nieuwe stap naar het EK te zetten? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Noorwegen – Schotland, België – Oostenrijk en Portugal – Bosnië en Herzegovina.

Noorwegen – Schotland

Het Noorwegen van sterren als Erling Haaland en Martin Ødegaard staat er nu al bijzonder slecht voor in groep A. Het is belangrijk om bij de beste twee landen van je eigen groep te eindigen. Met Spanje, Schotland, Georgië en Cyprus zou een tweede plaats mogelijk moeten zijn. Om dit te bereiken moeten de Noren winnen van directe concurrent Schotland. Noorwegen verloor al van Spanje, wat kan gebeuren, maar daarna werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Georgië. Hier heeft de nationale ploeg van Noorwegen twee kostbare punten laten liggen. In deze duels kon Haaland niet meedoen en dat was te merken. Zonder de superspits missen de Noren simpelweg aanvallende impulsen.

De achterstand op directe concurrent en tegenstander Schotland bedraagt nu al vijf punten. Verliest Noorwegen nu van de Schotten, dan heeft het land een wonder nodig om nog bij de beste twee te eindigen. Spanje is op papier namelijk een zekerheid voor de eerste plaats.

Bij Schotland is de sfeer top. In de eerste wedstrijd werd Georgië verslagen door doelpunten van middenvelders John McGinn en Scott McTominay. Daarna was Schotland sterker dan Spanje in het tweede duel en door twee doelpunten van McTominay werd er met 2-0 gewonnen. De middenvelder van Manchester United staat dan ook tweede op de topscorerslijst van de kwalificatiewedstrijden en heeft net als Cristiano Ronaldo vier keer gescoord.

Spanje heeft net als Schotland nu twee wedstrijden gespeeld en staat nu drie punten achter. Noorwegen staat al vijf punten achter, waardoor de Schotten een grote stap zetten richting het EK bij een overwinning op de directe concurrent.

Wedtip Noorwegen – Schotland

Door de aanwezigheid van Haaland en Ødegaard bij Noorwegen is het land de favoriet voor dit duel. Bij Schotland spelen op papier mindere spelers, maar als collectief zijn de Schotten lastig te verslaan. Noorwegen zal het dan ook moeten hebben van een flits van Haaland. Tip: wedden op ‘Erling Haaland scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.15 bij Circus.

Erling Haaland scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

België – Oostenrijk

Na een slecht WK vertrok Roberto Martínez bij België en Domenico Tedesco is nu de nieuwe trainer van de Belgen. De Rode Duivels zitten in groep F met Zweden, Oostenrijk, Estland en Azerbeidzjan. In de vorige interlandperiode had België slechts één kwalificatiewedstrijd en toen werd er met 0-3 van Zweden gewonnen. Romelu Lukaku wist in dat duel een hattrick te maken en Dodi Lukébakio van Hertha BSC zorgde voor de drie assists.

Daarna nam België het nog op tegen Duitsland in een oefenwedstrijd en ook dit duel werd gewonnen. De Belgen kwamen snel op een 0-2 voorsprong, waarmee de basis van de 2-3 overwinning was gelegd.

Oostenrijk staat nu eerste in groep F met zes punten en nam het in de eerste twee duels op tegen de ‘zwakke broeders’ van de groep. Azerbeidzjan werd met 4-1 opzijgezet door een uitblinkende Marcel Sabitzer. De middenvelder van Bayern München, die is verhuurd aan Manchester United, was met twee treffers en een assist erg belangrijk. In het tweede duel tegen Estland werd er ook gewonnen door Oostenrijk. Trainer Ralf Rangnick kan deze keer geen beroep doen op Sabitzer, hij is namelijk geblesseerd. Wel kan Rangnick rekenen op David Alaba, die in de vorige periode afwezig was door een blessure.

Doordat niet elk land in de groep evenveel wedstrijden heeft gespeeld momenteel, kan de groep er onduidelijk uitzien. Oostenrijk heeft met een wedstrijd extra gespeeld te hebben drie punten voorsprong op België. Bij een overwinning loopt het land sowieso uit op een directe concurrent en dat zou voor de Oostenrijkers geweldig zijn.

Onze voorspelling

Bij België wordt er rustig verjongd door Tedesco en in de vorige interlandperiode kwam dit goed tot uiting. Een aantal oudere sterren blijven leveren en de jongere spelers kunnen ondertussen leren in de schaduw van deze sterren. Oostenrijk heeft met Rangnick een trainer die gevaarlijk uit de hoek kan komen. Door de afwezigheid van Sabitzer valt er bij het team van Rangnick wel een belangrijke kracht weg. Daarom is onze voorspelling ‘België wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.68 bij Circus.

België wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Portugal – Bosnië en Herzegovina

Na het WK vertrok Fernando Santos na acht jaar bij de Portugese ploeg. Roberto Martínez, die eerder dus de bondscoach van België was, werd aangesteld als de nieuwe trainer. Er lopen op de Europese velden genoeg Portugese topspelers rond, dat is het probleem niet voor Martínez. Het lastige aan deze baan is om het beste elftal te zoeken en om de sterspelers die op de bank belanden tevreden te houden. Op het moment dat je Bernardo Silva een keer niet laat spelen en je verliest, krijg je als trainer van de media te horen dat hij had moeten spelen.

Tot nu toe heeft Martínez het goed gedaan. Met Liechtenstein en Luxemburg had hij ook niet de lastigste tegenstanders, maar er werd wel twee keer overtuigend gewonnen. Tegen Liechtenstein werd er met 4-0 gewonnen en Luxemburg werd daarna met 0-6 vernederd. Cristiano Ronaldo wist in deze twee interland vier keer te scoren, waardoor hij nu op een totaal van 122 interlanddoelpunten staat.

Bosnië en Herzegovina zit dus in groep J samen met Portugal, Luxemburg en Liechtenstein. Maar verder zitten Slowakije en IJsland ook nog in deze groep. Met Bosnië en Herzegovina, Slowakije en IJsland zijn er drie landen die azen op de tweede plaats achter Portugal. In de vorige interlandperiode wist Bosnië van concurrent IJsland te winnen met 3-0 dankzij twee treffers van Rade Krunic.

Daarna was Slowakije een maatje te groot en werd er met 2-0 verloren door de nationale ploeg van trainer Faruk Hadžibegić. Er wordt niet veel verwacht van Bosnië en Herzegovina in deze wedstrijd. Elk punt dat hier wordt gepakt is mooi meegenomen in de strijd om de tweede plaats.

Voorspelling Portugal – Bosnië en Herzegovina

Portugal is natuurlijk de favoriet voor dit duel. In de vorige interlandperiode liet het land zien enorm in vorm te zijn. De samenwerking met Martínez verloopt tot op het heden goed en er lijkt dan ook niks in de weg te staan voor een nieuwe monsterscore voor Portugal. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Portugal wint handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.53 bij bet365.

Portugal wint handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie