NEC-smaakmaker hoopt op ‘gemakzuchtig’ PSV

Foto: NEC-smaakmaker hoopt op ‘gemakzuchtig’ PSV

PSV maakte donderdagavond een uitstekende indruk tegen Arsenal en versloeg de koploper van de Premier League met 2-0. Zondag wacht een ontmoeting met NEC, de koning van de gelijke spelen. NEC-smaakmaker Oussama Tannane zag PSV donderdag ook aan het werk, maar denkt niet dat zijn ploeg zondag bij voorbaat al kansloos is.

In gesprek met De Gelderlander is de aanvallende middenvelder hoopvol gestemd. “De euforie kan bij PSV omslaan in gemakzuchtigheid. Ik heb zelf ook vaak genoeg meegemaakt dat we de ene week wonnen van een topclub en een week later verloren van een lullig team.”

Nederlagen PSV

Daarbij refereert Tannane aan eerdere nederlagen van PSV in dit seizoen. “PSV heeft erg goede spelers, maar ze gingen wel onderuit tegen Cambuur en Groningen. Dat maakt ons dus bij voorbaat ook niet kansloos.” De middenvelder is zelf aardig in vorm met twee goals en vijf assists en onderstreept dat ook. “Ik ben hiervoor gehaald. Ik heb ook weleens gehad dat ik in mijn eerste half jaar bij een club geen bal raakte en dan ben je de kop van jut. Dan is dit leuker en daar moet je dan ook van genieten. En dat doe ik volop bij NEC.”

De middenvelder is goed te spreken over trainer Rogier Meijer, die door enigszins tegenvallende resultaten steeds meer kritiek krijgt te verduren. “Ik heb een heel goede band met de trainer en als je aan de rest van de selectie vraagt wat ze van hem vinden dan zullen negen van de tien, wisselspelers zijn natuurlijk niet blij dat ze niet spelen, goed over hem praten. Hij is een warme man, die voor iedereen een babbel over heeft.”

Kan Tannane het niveau van een topclub aan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat is net te hoog gegrepen
  • NEC is zijn plafond
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie