‘Mogelijk twee wijzigingen in Ajax-opstelling tegen Bodø/Glimt’

Foto: ‘Mogelijk twee wijzigingen in Ajax-opstelling tegen Bodø/Glimt’

Ajax moet donderdagavond aan de bak in Noorwegen om de droom van Europees succes in leven te houden. Na de 2-2 in de Johan Cruijff Arena gaat het vanavond nog spannend worden. Het Algemeen Dagblad verwacht twee wijzingen ten opzichte van het Eredivisie-duel met NEC van afgelopen zondag.

Mogelijke opstelling Ajax

Onder leiding van John van ‘t Schip bevindt Ajax zich niet in zijn meest succesvolle periode. De laatste vier wedstrijden werden niet gewonnen, waaronder het thuisduel met Bodø afgelopen donderdag (2-2). Ajax speelde in dat duel in een 4-4-2-formatie, met Chuba Akpom en Brian Brobbey in de voorhoede. Deze tactiek bleek niet reuze-effectief: dankzij een late goal van Steven Berghuis ontsnapte Ajax aan een verliespartij.

Dat moet donderdagavond in Noorwegen anders. Het Algemeen Dagblad tekent donderdagochtend een mogelijk strijdplan van de Amsterdammers op. Diant Ramaj staat op doel, terwijl Tristan Gooijer, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Devyne Rensch de verdediging vormen. Van ‘t Schip lijkt echter wat te schuiven met de opstelling: hoewel Hato afgelopen zondag nog linksback stond, lijkt hij nu van positie te wisselen met Rensch, die toen in het centrum speelde.

Wie staat er op het middenveld bij Ajax?

Het middenveld is van bijzonder belang, vooral gezien de opmerkingen van Van ‘t Schip tijdens de persconferentie op woensdag. De Ajax-coach gaf aan dat Jordan Henderson niet helemaal fit was en mogelijk niet kan spelen tegen Bodø. Tegelijkertijd zat Sivert Mannsverk naast Van ‘t Schip tijdens de persconferentie, al kan dit ook te maken hebben met zijn Noorse nationaliteit.

Van ‘t Schip vertelde ook dat Branco van den Boomen en Berghuis wél klaar zijn om te spelen. Desondanks meldt het AD dat Henderson, Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor waarschijnlijk op het middenveld zullen starten. Dit betekent dat Benjamin Tahirovic, die afgelopen zondag begon, plaats moet maken. Berghuis wordt verwacht als rechtsbuiten in het Aspmyrastadion.

De aanvoerder van dienst begint naast Brian Brobbey en Carlos Forbs, die de opstelling compleet maken. Vooral Brobbey wordt met hoop bekeken. De 22-jarige spits is consistent de beste bij Ajax en wordt beschouwd als een van de zeldzame lichtpuntjes van dit seizoen. Hij heeft al achttien doelpunten en zes assists geproduceerd in 31 wedstrijden in alle competities.

Wie zou jij banken?

  • Tahirovic
  • Taylor
847+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie