‘Mission impossible voor onthutsend slap Ajax’

Foto: ‘Mission impossible voor onthutsend slap Ajax’

Ajax ging zondag met 3-2 onderuit op bezoek bij sc Heerenveen. Daardoor liep de achterstand op plek drie, waar FC Twente nu staat, op tot negen punten. De ochtendkranten zijn dan ook hard in hun oordeel en zien het voor Ajax als een ‘mission impossible’ om nog derde te worden.

Mission impossible voor Ajax

“Met de 3-2 nederlaag tegen sc Heerenveen bewees Ajax zich een bijzonder slechte dienst in de strijd om de derde plaats”, concludeert De Telegraaf. “Het onthutsend slappe elftal van John van ‘t Schip werd door het sterk spelende sc Heerenveen binnen 46 minuten op een onoverbrugbare achterstand gezet (3-0) en leed na negen zeges en drie gelijke spelen de eerste competitienederlaag onder de interim-trainer (3-2). Daar kon ook Jordan Henderson niets aan veranderen. Al waren de Amsterdammers millimeters van een punt verwijderd.” De ochtendkrant ziet dat de de achterstand op Twente is opgelopen tot negen punten en noemt het halen van de derde plek inmiddels een ‘mission impossible’.

Zwak presenterende Forbs en Sosa

Valentijn Driessen vond dat Ajax niet alert begon, maar stelde ook dat de Amsterdammers met een man minder begonnen. “Ajax had in het begin gewoon moeten opletten en gewoon wat sneller moeten voetballen. Maar als je met Forbs speelt, dan speel je met tien man in de eerste helft. In de tweede helft speelden ze met Akpom, die opnieuw scoorde, maar toen was het kalf eigenlijk al verdronken.” Het gemis van Bergwijn was dan ook voelbaar zag Driessen. “Niet als aanvoerder, maar de speler Bergwijn, want die zorgt wel continu voor dreiging. Aanvallend bracht Ajax van die kant te weinig.”

Het Algemeen Dagblad repte van een ‘wanvertoning’ en zag dat Forbs niet de enige speler was die gewisseld had kunnen worden. “Van ’t Schip had veel meer spelers kunnen wisselen, want zijn hele elftal werd zoek gespeeld door Heerenveen.” Ook bij Het Parool kwam de aanvaller er niet goed vanaf, dat ook nog een aantal andere dissonanten zag. “Vooral Sosa maakte een slechte beurt. In de eerste helft liep de 26-jarige Kroatische international vaak te zwemmen. De hele linkerflank van Ajax – Sosa, Kenneth Taylor, Carlos Forbs – kreeg in die fase geen grip op Heerenveen, dat Ajax met de vele positiewisselingen enorm in de problemen bracht.”

Henderson is geen verlosser

Ook de Volkskrant zag Ajax schutteren in Friesland. “Tot die 3-0 trok Ajax slaapwandelend over het veld, gaf zeeën van ruimte weg, verdedigde gewoon niet, leverde ballen zomaar in en toonde een schokkend gebrek aan creativiteit.” De krant concludeert dat ook met de komst van Henderson de problemen nog niet zijn opgelost. “De Engelsman moet zich hebben gevoeld als een bewoner van de kuststreek die na een dijkdoorbraak met een emmertje water staat te scheppen, terwijl de golven langs zijn middel klotsen. Dat is het gevolg van twee seizoenen slecht transferbeleid, van geen evenwicht in de selectie.”

Moet Ajax Forbs komende zomer weer verkopen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, komt er wel
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie