Malen belangrijk in knappe zege Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond drie punten overgehouden aan het treffen met TSG Hoffenheim. De Duitse topclub, met Donyell Malen in het basisteam, stapte met een 1-3 zege van het veld af.

Voorsprong voor Borussia Dortmund

Aangezien de bovenste posities in de Bundesliga nog altijd dicht bij elkaar staan, had zowel Borussia Dortmund als Hoffenheim de mogelijkheid om de koppositie te grijpen. Beide ploegen begonnen onzeker aan de wedstrijd en creëerden in het eerste kwartier amper kansen, maar daarna brak de wedstrijd los.

Na 18 minuten spelen was het Niclas Füllkrug die de ban brak. De bal belandde via een snoeiharde uithaal overtuigend tegen de touwen aan. Lang kon Borussia Dortmund echter niet van de voorsprong genieten, want binnen een mum van tijd stond de gelijkmaker op het scorebord. Na een fout van Mats Hummels kreeg Hoffenheim een strafschop, waarvan Andrej Kramaric dankbaar gebruikmaakte.

De bezoekers probeerden vervolgens nog voor rust opnieuw voor te komen. Dat lukte, waarbij Malen een belangrijke rol vervulde. De Nederlander maakte een geweldige actie op het veld en zorgde er indirect voor dat Marco Reus de 1-2 kon maken. Het was direct de ruststand, waardoor Borussia Dortmund met vertrouwen de tweede helft in kon gaan.

Rode kaart Bensebaini

Na de theepauze kreeg de club het plotseling nog lastig. Twintig minuten voor tijd schoot Ramy Bensebaini de bal weg, terwijl hij al een gele kaart had gekregen. Het zorgde ervoor dat de linksback moest vertrekken en dat Hoffenheim met een mannetje meer op zoek kon gaan naar de 2-2. Daarin slaagde de thuisploeg echter niet. Julian Ryerson zette uiteindelijk de 1-3 eindstand op het scorebord.

Scoreverloop: 0-1 (18′) Niclas Füllkrug, 1-1 (25′) Andrej Kramaric, 1-2 (45+3) Marco Reus, 1-3 (90+5) Julian Ryerson

Pakt Borussia Dortmund dit seizoen de landstitel?