‘Koeman en Slot voorzien doemscenario Eredivisie’

Foto: ‘Koeman en Slot voorzien doemscenario Eredivisie’

In de Eredivisie zijn steeds meer buitenlandse spelers te bewonderen. Dat aantal bedraagt inmiddels al bijna de helft van alle spelers en naar verwachting zal dat de komende jaren alleen maar verder oplopen. Dit tot ongenoegen van de KNVB en Ronald Koeman, die de ontwikkeling zorgelijk noemt. Ook Feyenoord-trainer Arne Slot noemt het een slechte ontwikkeling.

De oefenmeester van Feyenoord constateerde onlangs al dat er steeds minder Nederlandse spelers op de Eredivisie-velden te zien zijn. Ook bij Feyenoord is die trend gaande, al beweert Slot dat, dat ook meer uit noodzaak is. “Omdat de prijs-kwaliteitsverhouding lang niet altijd hetzelfde is als het om een speler uit de eredivisie gaat of over een jongen uit het buitenland”, zo citeert het Algemeen Dagblad de oefenmeester.

Tussenstap

Ook toekomstig bondscoach Koeman noemde de trend eerder al zorgwekkend. Op de trainingsvelden van Ajax predikte Koeman juist voor een tussenstap die spelers van een ‘kleinere’ club moeten maken in plaats van dat ze direct naar het buitenland vertrekken. “Dat is goed voor spelers, daar worden ze vaak beter van.”

Volgens Slot is het lastig om een geleidelijke route af te leggen naar de top van het voetbal, die stelt dat de ‘kleinere’ clubs teveel geld vragen voor hun betere spelers. “Als een speler nu tien wedstrijden in de basiself speelt bij pakweg FC Groningen, vragen ze er meteen zes miljoen of meer voor.”

TIP: Pak 1.62 keer je inleg bij een overwinning van Feyenoord op NEC!

Vragen de ‘mindere’ clubs teveel geld voor hun spelers?

  • Ja, die zitten te vaak te hoog in de boom
  • Nee, ze mogen vragen wat ze willen.
398+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie