‘Keiharde boodschap voor Frenkie én Luuk de Jong’

Foto: ‘Keiharde boodschap voor Frenkie én Luuk de Jong’

FC Barcelona heeft een duidelijke boodschap overgebracht aan het adres van Frenkie en Luuk de Jong. De technische leiding van de club wil deze winter af van de spits, waar de middenvelder ondanks een belangrijke status te horen heeft gekregen dat zijn niveau dringend omhoog moet.

Barcelona, Sevilla en Cádiz hebben afgelopen week een akkoord bereikt over een transfer van Luuk de Jong. Het is de bedoeling dat de spits het seizoen afmaakt bij laatstgenoemde club. De Nederlander moet zijn jawoord nog geven en dat is vooralsnog niet gebeurd, tot teleurstelling van alle betrokken partijen.

Volgens El Mundo Deportivo ziet Barcelona in ieder geval geen toekomst meer in de Oranje-international. Mocht De Jong besluiten om Cádiz af te wijzen, dan verwacht men dat zaakwaarnemer Louis Laros zo snel mogelijk met een volwaardig alternatief komt. Trainer Xavi Hernández wil in ieder geval geen beroep meer doen op de spits.

Frenkie

In tegenstelling tot Luuk mag Frenkie de Jong voorlopig niet vertrekken bij Barcelona. Tot ongenoegen van Xavi heeft hij zijn topvorm nog niet bereikt in Camp Nou, maar de trainer heeft er vertrouwen in dat de middenvelder in 2022 zijn topniveau gaat aantikken.

Wel zijn er zorgen over diens huidige situatie, zo weet SPORT. Het ontbreekt aan rendement en leiderschap bij de 33-jarige middenvelder, maar in het nieuwe jaar moet hij dit verbeteren. Xavi heeft hem erop gewezen dat de concurrentie met Gavi, Nico en Pedri zomaar in zijn nadeel kan uitpakken als dat niet lukt.

Wint Barça in Mallorca? Win 1.70 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Luuk de Jong voor Cádiz kiezen?

  • Ja
  • Nee
1072+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie