Hoofdrol Foden na assist Flekken, Huijsen scoort

Phil Foden heeft maandagavond een absolute hoofdrol opgeëist bij Manchester City. De international van Engeland besliste hoogstpersoonlijk de Premier League-wedstrijd tegen Brentford: 1-3.

City wint dankzij hattrick bij Brentford

Manager Pep Guardiola liet Erling Braut Haaland als aanvalsleider starten. De Noorse goalgetter is weer terug na blessureleed, maar hij speelde tegen Brentford ‘slechts’ een bijrol. Een rol was er zeker ook voor doelman Mark Flekken. Op aangeven van de Oranje-international maakte Neal Maupay de verrassende openingstreffer namens de thuisclub.

Brentford leek met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Met de nadruk op leek, want vlak voor rust wist de sterrenformatie van manager Pep Guardiola alsnog toe te slaan. In de derde minuut van de blessuretijd werd de bal niet lekker weggewerkt door de thuisploeg en daardoor kreeg Foden de mogelijkheid om doeltreffend af te werken.

In de tweede helft wist Manchester City het krachtsverschil in cijfers uit te drukken. Op aangeven van Kevin De Bruyne kopte de geheel vrijstaande Foden de 1-2 binnen, waar Flekken in de zeventigste minuut nogmaals moest vissen door toedoen van de Engelsman. Na een één-tweetje met Haaland schoot Foden zijn derde van de avond tegen de touwen.

Manchester City komt dankzij deze overwinning op twee punten van koploper Liverpool. Het team van Guardiola heeft daarbij een wedstrijd tegoed.

Scoreverloop: 1-0 (21′) N. Maupay, 1-1 (45′) P. Foden, 1-2 (53′) P. Foden, 1-3 (70′) P. Foden

Serie A: Huijsen scoort voor AS Roma

In de Italiaanse Serie A werd maandagavond ook gevoetbald. AS Roma speelde voor eigen publiek met Cagliari, dat een 4-0 nederlaag werd toegebracht. Dean Huijsen maakte één van de vier doelpunten.

Lorenzo Pellegrini opende in Stadio Olimpico de score. Paulo Dybala tilde de marge naar 3-0, waarna Huijsen met zijn eerste doelpunt voor Roma de eindstand op 4-0 bepaalde. Bij de Romeinen werden de backposities overigens ingevuld door Rick Karsdorp en nieuwkomer José Angeliño.

Scoreverloop: 1-0 (2′) L. Pellegrini, 2-0 (23′) P. Dybala, 3-0 (51′) P. Dybala (strafschop), 4-0 (59′) D. Huijsen

Wie pakt de Premier League-titel dit seizoen?