Gullit ziet iets extra’s bij PSV: “Heeft geen andere club in de Eredivisie”

Foto: Gullit ziet iets extra’s bij PSV: “Heeft geen andere club in de Eredivisie”

Ruud Gullit wil PSV de landstitel nog niet toedichten, maar ziet wel dat de Eindhovenaren extra wapens hebben ten opzichte van andere Eredivisie-ploegen. De oud-international heeft daarnaast ook complimenten over voor PSV-trainer Peter Bosz.

Lof voor PSV en Bosz

“Voor de geloofwaardigheid van Nederland als voetballand is het geweldig dat Feyenoord en PSV in de groepsfase van de Champions League meespelen. Helemaal prachtig is het dat Peter Bosz en zijn spelers er na de winter ook nog bij zijn”, schrijft Gullit in zijn column in De Telegraaf.

“Als je PSV ziet spelen de laatste weken en zeker ook weer tegen Feyenoord, dan is het Bosz niet alleen om ’mooi voetbal’ te doen. Hij gaat uit van het voetbal aan de bal, maar hij speelt meer op resultaat”, vervolgt Gullit. “Tegen Sevilla werd met een beetje geluk gewonnen, maar in De Kuip stonden ze met een houding van: jullie willen ons graag inhalen, laat het dan maar zien.”

Extra wapens voor PSV

Volgens de huidig voetbalanalist heeft PSV ook iets extra ten opzichte van andere clubs. “PSV heeft een wapen dat geen andere club heeft in de Eredivisie: veel veelscorende spelers als Luuk de Jong, Ismael Saibari, Guus Til, Johan Bakayoko, Hirving Lozano, Noa Lang en Joey Veerman. Het gevolg is dat de wittebroodsweken van PSV en Bosz al maanden duren.”

Gullit verwacht nog wel ergens tegenslag voor PSV en is benieuwd hoe de ploeg van Bosz er dan mee om zal gaan. “Interessant wordt het om te zien hoe PSV daarmee om gaat. Dat bepaalt of ze kampioen worden. Om de landstitel nu al te vergeven, vind ik te vroeg.”

Zie jij PSV kampioen worden?

  • Ja
  • Nee
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie