‘Frenkie de Jong spitst oren na dramatisch nieuws’

Foto: ‘Frenkie de Jong spitst oren na dramatisch nieuws’

Frenkie de Jong ploetert het hele seizoen al behoorlijk bij FC Barcelona. Trainer Xavi Hernández posteert de middenvelder nu zelfs met enige regelmaat op de bank. Maar voor het restant van het seizoen lijkt de dribbelkont uit Arkel wel wekelijks het vertrouwen te gaan krijgen, zij het genoodzaakt.

Vrijdag heeft Barça namelijk naar buiten gebracht dat Nico Gonzalez een breukje in zijn linkervoet heeft opgelopen, waardoor zijn seizoen er vrijwel zeker al op zit. En aangezien de één zijn dood de ander zijn brood is, opent het de deuren naar een vaste basisplaats terug wagenwijd open voor De Jong.

Voor Barça is het echter heel slecht nieuws, alleen al omdat ook Pedri, Sergiño Dest, Óscar Mingueza dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie kunnen komen door kwetsuren. En dat terwijl er nog ‘vijf finales’ aankomen voor Barça, dat op puntenaantal samen met Sevilla tweede staat momenteel in La Liga. Nummer vier Atlético Madrid volgt op twee punten achterstand.

Tobbende De Jong

Afgelopen weekend opperde Marca nog dat De Jong, na de pijnlijke 0-1 nederlaag tegen Ray Vallecano, voorlopig maar even moest banken. “Elke gelijkenis tussen deze Frenkie de Jong en die van vorig seizoen berust op toeval. Hij is een onopvallende speler geworden, met weinig impact op het spel. Xavi zegt dat hij een wereldtopper kan worden op zijn positie, maar op dit moment, voor wat hij doet, is het misschien een beter plan om Nico Gonzalez de voorkeur te geven.” Dat laatste kan nu dus simpelweg niet meer, door de blessure van Gonzalez.

TIP: Win 1.31 keer je inzet met een zege van Barça op Mallorca en pak de €250 bonus!

De Jong speelt volgend seizoen niet meer bij Barca

  • Eens
  • Oneens
381+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie