‘Frenkie de Jong-explosie dreigt’

Foto: ‘Frenkie de Jong-explosie dreigt’

Er dreigt explosiegevaar bij FC Barcelona. Volgens SPORT dreigt er opnieuw een onaangename sfeer indien Frenkie de Jong niet vóór volgend seizoen zijn handtekening zet onder een nieuw contract.

Barcelona-verlenging helemaal nog niet zeker

FC Barcelona kampt nog altijd met financiële zorgen. Sportief directeur Deco heeft de opdracht gegeven om de druk op de salarishouding te verlagen om zodoende ruimte te maken voor nieuwe aankopen. Verschillende selectiespelers zijn al akkoord gegaan, maar twee topspelers staan nog met rood omcirkeld: De Jong en Robert Lewandowski.

SPORT noemt de kwestie ‘gecompliceerd’. Volgens het Spaanse medium heeft Deco al contact gelegd met het management van de oud-Ajacied. De Portugees dacht snel te kunnen handelen, al voor het einde van het jaar, maar de Oranje-international heeft kenbaar gemaakt dat hij totaal geen haast heeft om akkoord te gaan.

Nederlander laat clubleiding zweten

Het huidige contract van De Jong loopt in de zomer van 2026 af. De Nederlander kan zijn verblijf in Catalonië verlengen, maar dan moet hij wel akkoord gaan met een lager salaris. En juist dat dreigt een lastige discussie te worden. De Jong was immers ‘not amused’ toen de Barcelona-leiding vorig jaar zomer probeerde om hem te verkopen aan Manchester United.

De sportkrant schrijft dat De Jong inmiddels rustiger is geworden, maar hij zal niet zomaar akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. De conclusie? “Als hij niet akkoord gaat met onderhandelingen, dan zal er een periode van reflectie worden ingelast, maar beide partijen zijn gedoemd om tot een akkoord te komen. De Jong voelt zich zeer comfortabel in Barcelona en Barça ziet hem als een van de beste middenvelders ter wereld. Echter, als hij het volgende seizoen begint zonder een contractverlenging op zak, dan kan de boel zomaar exploderen.”

Gaat dit een probleem worden?

  • Ja
  • Nee
2468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie