Fortuna Sittard vergroot Vitesse-crisis

Het opstappen van Phillip Cocu heeft vooralsnog geen effect gehad op de prestaties van Vitesse. Een week na de kansloze nederlaag bij Ajax (5-0) ging de Arnhemse formatie eveneens hard onderuit bij Fortuna Sittard: 3-1.

Arnhemmers roemloos naar de slachtbank

Interim-trainer Edward Sturing zag Vitesse dramatisch uit de startblokken schieten. De eerste aanval van Fortuna Sittard resulteerde meteen in de openingstreffer van Kaj Sierhuis, die de Arnhemse defensie te kijk zette. De spits van de Limburgers zorgde na ruim twintig minuten ook voor de 2-0 en opnieuw sloeg hij toe na een pass van Ivo Pinto.

Vitesse speelde een zieltogende eerste helft in Sittard. Het was vooral aan doelman Eloy Room te danken dat het halverwege niet al 3-0 stond, maar dit bleek uitstel van executie. Twee minuten na de hervatting prikte Tijjani Noslin alsnog de derde treffer binnen in de verre hoek.

In de 49ste minuut werd de opdracht voor Vitesse nóg lastiger. Melle Meulensteen vloerde Iñigo Córdoba en incasseerde daarvoor zijn tweede gele kaart. Fortuna vergat echter om het Arnhemse tiental een grote nederlaag toe te brengen, waardoor Million Manhoef zelfs de eretreffer voor zijn rekening mocht nemen.

Sierhuis mist twee penalty’s

Na ruim zeventig minuten spelen kreeg Sierhuis tot twee keer toe dé kans om zijn derde te maken. De spits mocht na een onhandige actie van Carlens Arcus aanleggen vanaf de penaltystip, maar Room redde. Sierhuis mocht opnieuw aanleggen nadat de VAR ontdekte dat de doelman te ver voor zijn lijn stond, ware het niet dat ook deze inzet werd gepareerd.

Vitesse bleef na de dubbele redding van Room geloven in een ommekeer. Het Arnhemse tiental kreeg de kansen om terug te komen tot 3-2, maar Fortuna ontsnapte aan een penibele slotfase.

Scoreverloop: 1-0 (1′) K. Sierhuis, 2-0 (23′) K. Sierhuis, 3-0 (47′) T. Noslin, 3-1 (64′) M. Manhoef