‘Feyenoord haalt Amerikaans talent’

Foto: ‘Feyenoord haalt Amerikaans talent’

Feyenoord kondigde onlangs een samenwerking met de Amerikaanse club Orange County SC aan. De Rotterdammers hopen de komende tijd nog meer samenwerkingsverbanden te sluiten. De vruchten van de samenwerking met Orange County lijkt zijn vruchten nu al af te werpen.

In gesprek met Feyenoord Magazine vertelt algemeen directeur Dennis te Koese dat er al een Amerikaans talent op de nominatie staat op naar Rotterdam te komen. “‘Drie spelers van de club zijn uitgenodigd om bij ons te gaan meetrainen, onder wie één international van VS onder 20. Zo kunnen we kijken of die jongens goed genoeg zijn voor Feyenoord.”

Voor één speler lijkt dat al een zekerheid, valt op te maken uit de woorden van Te Koese: “Ook hebben we een jonge speler ontdekt in Amerika, die nog geen achttien jaar is. Die gaat eerst in de opleiding van Orange County spelen en komt daarna onze kant op.”

Feyenoord op de internationale tour

Er zijn verschillende redenen voor internationale samenwerking, stelt de algemeen directeur. “We zijn aan het analyseren welke gebieden en welke clubs ideaal zijn, in Europa, Centraal-Amerika en Azië. Vanuit die samenwerkingsverbanden kunnen we bijvoorbeeld spelers of stafleden uitwisselen, lokaal meer kennis krijgen en eerder op de markt komen voor talenten.”

De directeur stelt ook dat Feyenoord de eigen identiteit hoog in het vaandel houdt. “We moeten de focus houden op onze identiteit, op Rotterdam en Nederland, maar ook onze vleugels uitslaan. Dan gaat het om scouting, kennis en commerciële mogelijkheden. We hebben vorig jaar een fantastische campagne gehad in Europa en dit seizoen ook een heel mooie groepsfase. Daarmee hebben we ook buiten Nederland hoge ogen gegooid, daar willen we op voortborduren.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 april 2023 05:38.

Goede zaken?

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie