‘Eredivisie-verandering dankzij topdrie’

Foto: ‘Eredivisie-verandering dankzij topdrie’

Ajax, Feyenoord en PSV hebben een verandering voor elkaar gekregen in de Eredivisie. Volgens Chris Woerts worden de play-offs aangepast.

In De Oranjewinter vertelde sportmarketeer Woerts donderdagavond: “De play-offs zijn een doorn in het oog van PSV, Ajax en Feyenoord. Zij willen af van die play-offs, vinden het eigenlijk maar flauwekul. Ze moeten vroeg stoppen in mei in plaats van lekker door te gaan, maar nu hebben ze een compromis bereikt.”

Woerts weet ook welk compromis er bereikt is: “In plaats van uit- en thuiswedstrijden worden het single wedstrijden, dus één keer thuis en dan door naar de finale.” Dit zorgt voor verbazing aan tafel, want wie speelt er dan thuis? “Nee, geen neutraal terrein”, benadrukt hij.

In de praktijk speelt alleen de hoogst geplaatste ploeg een thuiswedstrijd. Op de suggestie dat dit oneerlijk is voor de kleinere clubs, is Woerts duidelijk: “Had je hoger moeten eindigen, zo simpel is het.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie