Engelse media zien ander United na Weghorst-entree

Soccernews

Wout Weghorst heeft zijn eerste minuten als speler van Manchester United in de benen. Tijdens de wedstrijd tegen Crystal Palace kwam de 30-jarige spits nog niet tot scoren, maar gaf hij wel zijn visitekaartje af.

In de Engelse media was er mondjesmaat aandacht voor de impact van de United-debutant. Weghorst mocht meteen in de basis beginnen van Ten Hag. Manchester Evening News zag dat niet alleen die basisplek een juiste beslissing was: “Wout Weghorst liet Manchester United zien dat Erik ten Hag gelijk had over hem.”

Weghorst kreeg een zes van de krant: “Hij knoopte de lijntjes netjes aan elkaar als aanspeelpunt ook al had hij maar drie keer meegetraind met zijn nieuwe ploeggenoten. Zijn enige kans was een kopbal in de 69e minuut. Die ging over.”

The Experess had een zeven als cijfer én mooie woorden over voor de Nederlander: “Het was een ietwat wankele start van de debutant, want zijn eerste poging de bal vast te houden leidde tot een inworp en zijn eerste loopactie leidde tot verwarring bij Bruno Fernandes. Hoe dan ook, hij pakte het daarna op en gaf Manchester een heel andere dimensie met zijn torenhoge lijf. Rashford en Antony leken te genieten van de loopacties van de grote man.”

Manchester Evening News merkte ook nog op dat Weghorst veelzijdiger is dan gedacht. “In zijn 70 speelminuten in Zuid-Londen liet Weghorst zien dat hij het niet alleen van voorzetten hoeft te hebben om indruk te maken.”

De krant analyseerde verder: “In de openingsfase liet hij zien een bal te kunnen vasthouden en dat hij meer is dan een target man. Hij heeft ook gevoel voor loopacties in de vrije ruimte, zoals Erik ten Hag deze week al zei. Er zat een intensiteit in het optreden van Weghorst, zoals velen al hadden voorspeld. Hij kwam als spits energieker en bruisender voor de dag dan Anthony Martial, hoewel gezegd moet worden dat Ten Hag de intelligentie van de Fransman erg bewondert. Weghorst kreeg één kopkans en daar bleef het bij. Wat vooral opviel was Weghorsts vermogen om anderen in hun spel te helpen.”

Everton
Arsenal
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 02:04.

Goede aankoop?

  • Ja
  • Nee
165+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie