Driessen snapt niets van kritiek na misser Weghorst: “Ophef heel erg overdreven”

Foto: Driessen snapt niets van kritiek na misser Weghorst: “Ophef heel erg overdreven”

De penaltymisser van Wout Weghorst maandagavond tegen Griekenland leverde veel kritiek op. Veel voetbalvolgers begrepen niet waarom de Oranje-spits was aangewezen als nemer van de strafschop. Valentijn Driessen is het niet eens met hen.

Weghorst mistte de eerste penalty van Nederland tegen de Grieken

Weghorst kreeg de uitgelezen kans op het Nederlands elftal op voorsprong te zetten in Athene, maar miste vanaf elf meter. Aan het eind van een moeizame wedstrijd kreeg de ploeg van Ronald Koeman nog een penalty. Aanvoerder Virgil van Dijk nam zijn verantwoordelijkheid, terwijl Weghorst al gewisseld was, en maakte de 0-1. Had de verdediger van Liverpool niet al bij de eerste strafschop moeten aanleggen?

“Ik vind al die ophef over die penalty wel heel erg overdreven”, stelt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. “Er worden gewoon penalty’s genomen op de training en dat gaf Koeman na afloop ook aan: Weghorst was de beste penaltynemer. Dan kan ik me voorstellen dat als jij op de training de beste penaltynemer bent, je ‘m gewoon gaat nemen in de wedstrijd.”

Weghorst boven aan het lijstje

Driessen vindt niet dat Van Dijk de eerste strafschop had moeten nemen. “Dan roept iedereen dat Van Dijk ‘m had moeten nemen, maar hij was wel degene die als eerste miste tijdens het WK in Qatar tegen Argentinië. En als Weghorst dan gewoon als eerste op de lijst staat, Xavi Simons op twee, Van Dijk als derde en Van Dijk uiteindelijk ook nog kan bepalen of die volgorde gehandhaafd blijft, wat is er dan mis mee?

De chef voetbal van De Telegraaf tilt niet zwaar aan het missen van een penalty. De beste spelers ooit faalden van elf meter. “Volgens mij heeft Van Basten gemist, Maradona gemist, Messi gemist. Messi neemt ‘m misschien wel iets vaker dan Weghorst, maar hij heeft ook echt niet van die denderende cijfers. Een penalty kan je gewoon missen. Het is natuurlijk heel makkelijk om achteraf te roepen dat Weghorst ‘m niet moet nemen en dan worden er ook opeens allerlei percentages bijgehaald. Prima, maar in mijn herinnering maakte hij ‘m ook in Qatar.”

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie