Driessen sluit Ajax-optie uit: “Dat kan niet”

Foto: Driessen sluit Ajax-optie uit: “Dat kan niet”

Valentijn Driessen is er ‘zeker’ van dat Pepijn Lijnders volgend seizoen niet voor de groep staat bij Ajax. De assistent van Liverpool-manager Jürgen Klopp is genoemd als kandidaat, maar de chef voetbal van De Telegraaf ziet hem niet als serieuze optie.

Streep door Lijnders als Ajax-trainer

Volgens Driessen gaat Ajax-directeur Alex Kroes niet voor Lijnders. “En zeker niet als hoofdtrainer. Dat kan niet, die is bij NEC al gigantisch door het ijs gezakt”, stelt hij in de voetbalpodcast Kick-Off. “Het is misschien een hele goede assistent, en hij past misschien wel heel goed bíj de nieuwe hoofdtrainer.”

Wie het dan wel moet worden? “Ik heb het gevoel dat ze zitten te wachten op Erik ten Hag. Je weet het toch nooit, maar als hij misschien een hele goede aanbieding krijgt… Dat is wel een type -opbouwtrainer”, aldus de journalist, die ook andere opties bespreekt. “Het is wel heel moeilijk om een hele goede Nederlandse trainer te vinden.”

Pascal Jansen of Frank de Boer?

“Pascal Jansen is natuurlijk een paar keer in de ArenA geweest, die is vrij. Dus die hadden ze al lang kunnen strikken, als ze dat hadden gewild. En voor Frank de Boer geldt eigenlijk hetzelfde”, aldus Driessen. Dick Schreuder wellicht? “Danny Blind is commissaris bij Ajax. Daley Blind is door de broer van Dick Schreuder, Alfred, in feite weggejaagd bij Ajax, dus dat neem ik niet aan. En: waarom zou Dick het moeten worden, wat heeft die dan bewezen?”

Is Lijnders ongeschikt voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie