BREAKING: Bale zet per direct punt achter loopbaan

Foto: BREAKING: Bale zet per direct punt achter loopbaan

Gareth Bale hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 33-jarige Welshmen maakte dat nieuws maandag zelf bekend via sociale media.

“Na zorgvuldige overwegingen kondig ik met onmiddellijke ingang mijn pensioen van clubvoetbal en interlandvoetbal aan. Ik voel me enorm bevoorrecht om mijn droom te hebben kunnen verwezenlijken om de sport te beoefenen waar ik van houd’, schrijft hij. ‘De hoogtepunten die ik de afgelopen zeventien jaar heb meegemaakt zijn onmogelijk te evenaren, ongeacht wat de toekomst voor mij in petto heeft”, schrijft de aanvaller, die tot voor kort bij Los Angeles FC speelde.

Bale begon zijn profcarrière op zestienjarige leeftijd bij Southampton, waar hij was doorgebroken vanuit de jeugdopleiding. Vervolgens diende hij achtereenvolgens Tottenham Hotspur, Real Madrid en LAFC. “Van mijn eerste balcontact bij Southampton tot mijn laatste bij LAFC en alles wat ertussen viel: ik kijk met enorme trots en dankbaarheid terug op de clubcarrière die ik heb gehad”, aldus de voormalig vedette van Wales. De WK-wedstrijd tegen Engeland op 29 november in Qatar, blijkt het laatste duel van Bale te zijn geweest.

“Dromen zijn uitgekomen”

“Het spelen van 111 interlands en het dragen van de aanvoerdersband van mijn land zijn dromen die zijn uitgekomen. Het voelt onmogelijk om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan mijn loopbaan. Ik voel dat ik bij veel mensen in het krijt sta, die me hebben geholpen om mijn leven te veranderen en een carrière vorm te geven waar ik nooit van had kunnen dromen toen ik als negenjarige begon.”

Bale bedankt in het statement zijn voormalige clubs en naasten, om zich vervolgens tot zijn familie te richten. “Aan mijn ouders en mijn zus: zonder jullie toewijding aan het begin, zonder dat sterke fundament, had ik dit statement nooit geschreven. Ik dank jullie dat jullie mij op dit pad hebben gebracht en voor jullie voortdurende steun. Aan mijn vrouw en kinderen: jullie liefde en steun heeft me erdoorheen geholpen. Jullie waren aan mijn zijde bij alle hoogte- en dieptepunten. Jullie hielden me met beide benen op de grond en jullie inspireerden mij om beter te worden en om jullie trots te maken.”

Verandering

Bale laat bij zijn afscheid in het midden of we hem terug gaan zien in de voetbalwereld. “Ik ga richting een volgende fase van mijn leven. Het is een tijd van verandering, een kans op een nieuw avontuur…” Voor zijn clubs kwam Bale tot 554 officiële duels, waarin hij 186 keer scoorde en 139 assists gaf. Met Real Madrid veroverde hij liefst vijf keer de Champions League.

De juiste beslissing?

  • Lijkt me zeker
  • Had hem nog wel in Europa willen zien…
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:30
6+
Neymar leefde bij PSG van conflict naar conflict: “Mbappé verloor het respect”
18:10
99+
‘Ajax hoopt met Spanjaard zorgenkindje nu écht op te lossen’
17:50
49+
Kraaij op de bres voor enfant terrible: “Schat van een jongen”
17:31
274+
‘Sterkhouder heeft Feyenoord in houdgreep’
17:11
171+
Ambitieus PSV ziet kans om gat met Ajax en Feyenoord te dichten
17:00
107+
Ajax BORRELT over, dubbel VREES voor NEC | SN Update #16
16:40
349+
‘Droomkandidaat, anders plan B,C of D voor Ajax’
16:26
111+
‘Prominente Ajax-rol voor Dave Vos’
16:12
148+
Alex Pastoor vertrekt bij Almere City
15:57
133+
De Mos tipt PSV over potentiële Veerman-vervanger
15:41
1707+
‘Megaklap voor Hélène Hendriks’
15:24
967+
”Ajax-oplichter’ dropt bommetje’
15:08
162+
‘Nog één uitweg voor Ten Hag’
14:56
294+
Sensationele terugkeer voor Van den Herik?
14:42
149+
Ajax-uitblinker oogst lof: “Gaat hem verder helpen in zijn carrière”
14:27
1450+
‘Ajax dwarsboomt PSV-transfer’
14:14
115+
‘Bedroevend’ FC Twente gekraakt: “De eerste helft was nog oké, maar…”
14:00
158+
De prinselijke manager die niét voor feest zorgt
13:31
2396+
‘Keiharde VI-beslissing John de Mol’
13:19
7318+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie