BREAKING: Bale zet per direct punt achter loopbaan

Foto: BREAKING: Bale zet per direct punt achter loopbaan

Gareth Bale hangt per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 33-jarige Welshmen maakte dat nieuws maandag zelf bekend via sociale media.

“Na zorgvuldige overwegingen kondig ik met onmiddellijke ingang mijn pensioen van clubvoetbal en interlandvoetbal aan. Ik voel me enorm bevoorrecht om mijn droom te hebben kunnen verwezenlijken om de sport te beoefenen waar ik van houd’, schrijft hij. ‘De hoogtepunten die ik de afgelopen zeventien jaar heb meegemaakt zijn onmogelijk te evenaren, ongeacht wat de toekomst voor mij in petto heeft”, schrijft de aanvaller, die tot voor kort bij Los Angeles FC speelde.

Bale begon zijn profcarrière op zestienjarige leeftijd bij Southampton, waar hij was doorgebroken vanuit de jeugdopleiding. Vervolgens diende hij achtereenvolgens Tottenham Hotspur, Real Madrid en LAFC. “Van mijn eerste balcontact bij Southampton tot mijn laatste bij LAFC en alles wat ertussen viel: ik kijk met enorme trots en dankbaarheid terug op de clubcarrière die ik heb gehad”, aldus de voormalig vedette van Wales. De WK-wedstrijd tegen Engeland op 29 november in Qatar, blijkt het laatste duel van Bale te zijn geweest.

“Dromen zijn uitgekomen”

“Het spelen van 111 interlands en het dragen van de aanvoerdersband van mijn land zijn dromen die zijn uitgekomen. Het voelt onmogelijk om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan mijn loopbaan. Ik voel dat ik bij veel mensen in het krijt sta, die me hebben geholpen om mijn leven te veranderen en een carrière vorm te geven waar ik nooit van had kunnen dromen toen ik als negenjarige begon.”

Bale bedankt in het statement zijn voormalige clubs en naasten, om zich vervolgens tot zijn familie te richten. “Aan mijn ouders en mijn zus: zonder jullie toewijding aan het begin, zonder dat sterke fundament, had ik dit statement nooit geschreven. Ik dank jullie dat jullie mij op dit pad hebben gebracht en voor jullie voortdurende steun. Aan mijn vrouw en kinderen: jullie liefde en steun heeft me erdoorheen geholpen. Jullie waren aan mijn zijde bij alle hoogte- en dieptepunten. Jullie hielden me met beide benen op de grond en jullie inspireerden mij om beter te worden en om jullie trots te maken.”

Verandering

Bale laat bij zijn afscheid in het midden of we hem terug gaan zien in de voetbalwereld. “Ik ga richting een volgende fase van mijn leven. Het is een tijd van verandering, een kans op een nieuw avontuur…” Voor zijn clubs kwam Bale tot 554 officiële duels, waarin hij 186 keer scoorde en 139 assists gaf. Met Real Madrid veroverde hij liefst vijf keer de Champions League.

De juiste beslissing?

  • Lijkt me zeker
  • Had hem nog wel in Europa willen zien…
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:50
15+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
53+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
464+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1884+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
741+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
161+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
66+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
110+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
623+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
146+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
589+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
676+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
460+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
49+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
160+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
39+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
513+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
113+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie