Bale schiet Wales naast Verenigde Staten

In Groep B van het WK is de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Wales onbeslist gebleven. Gareth Bale bezorgde de Europeanen een 1-1 gelijkspel vanaf elf meter.

In het Ahmad Bin Ali Stadium had de Verenigde Staten een veldoverwicht in de eerste 45 minuten. Josh Sargent noteerde de grootste kans namens de formatie van bondscoach Gregg Berhalter, maar de spits raakte de paal na een bijna eigen doelpunt van Joe Rodon. In de 36ste minuut viel de 1-0 alsnog: Timothy Weah werd gelanceerd door Christian Pulisic en hij liet doelman Wayne Hennessy kansloos.

Wales besloot er in de tweede helft een schepje bovenop te doen. Met Gareth Bale in de gelederen ging de ploeg op jacht naar de gelijkmaker, maar doelman Matt Turner reageerde alert na een gevaarlijke kopbal van Ben Davies. Uit de daaropvolgende hoekschop werkte de halverwege ingevallen Kieffer Moore de bal over het vijandelijke doel.

De Verenigde Staten wist de voorsprong niet over de streep te trekken. In de 82ste minuut werd Wales-ster Gareth Bale binnen het strafschopgebied gevloerd door Walker Zimmermann en scheidsrechter Abdulrahman Al-Jassim besloot naar de penaltystip te wijzen. Bale verzilverde het buitenkansje zelf: 1-1.

In Groep B won Engeland eerder op de dag met 6-2 van Iran en is daarmee de fiere nummer één. Op 25 en 29 november komen alle teams in Groep B opnieuw in actie.

Scoreverloop: 1-0 (36′) Timothy Weah, 1-1 (82′) Gareth Bale (strafschop)