Blessure Richarlison valt mee, WK-droom blijft intact

Foto: Blessure Richarlison valt mee, WK-droom blijft intact

Goed nieuws voor Richarlison en de Braziliaanse nationale ploeg. De aanvaller van Tottenham Hotspur zal zeer waarschijnlijk fit genoeg zijn om mee te gaan naar het WK in Qatar.

Dat bevestigde Spurs-manager Antonio Conte maandagmiddag tegenover Jack Pitt-Broke, journalist van The Athletic. Fabrizio Romano bracht het nieuws dan weer via zijn Twitter-pagina. Richarlison moest afgelopen weekend vlak na rust gewisseld worden in het duel tegen zijn oude club Everton. De zeer geëmotioneerde aanvaller vreesde meteen dat hij het mondiale eindtoernooi volgende maand zou missen. Zijn kuitblessure lijkt echter mee te vallen.

Richarlison onderging maandag enkele tests bij Tottenham, die positief nieuws opleverden. “Ik kan dit bevestigen: de speler is niet geen risico voor de wereldbeker, absoluut niet”, aldus Conte. “De blessure is niet heel serieus. Ik ben blij voor hem.”

Op schot voor Brazilië

Zo lijkt de 25-jarige Richarlison zich toch op te mogen maken voor zijn eerste WK. In 37 interlands scoorde hij vooralsnog zestien treffers. De verwachtingen wat betreft de Goddelijke Kanaries zijn hooggespannen: de ploeg van Tite is momenteel favoriet bij de bookmakers. Richarlison is normaliter een geduchte concurrent van Antony. In de sterke offensieve linie kan de Seleçao verder putten uit onder meer Neymar, Vinícius Júnior, Gabriel Jesus, Raphinha, Roberto Firmino, Rodrygo en Gabriel Martinelli.

TIP: 5x je geld als Brazilië wereldkampioen wordt!

Richarlison een van de smaakmakers op het WK?

  • Verwacht ik zeker
  • Nah…
11+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie