Björn Kuipers: ‘Ik dacht: dat zullen we nog weleens zien’

Foto: Björn Kuipers: ‘Ik dacht: dat zullen we nog weleens zien’

Björn Kuipers is nu al eventjes scheidsrechter af. Op het afgelopen Europees kampioenschap floot hij de finale tussen de nationale elftallen van Italië en Engeland, en dat was zijn allerlaatste duel. Heeft de oud-arbiter al spijt van zijn beslissing?

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Kuipers dat hij na de EK-eindstrijd nog wel even getwijfeld heeft: “Heel even, maar ik had de bevestiging voor mijzelf al. Ik wilde ook niet meer. Twee scheidsrechters uit een land die top zijn, dat is ook te veel van het goede. Dat speelde zeker wel mee in de afweging. Ik ben nu 48. Nog een jaar was me wel gelukt als ik het echt had gewild, maar dan sta ik met 49 jaar op een WK.”

“Terwijl we iemand hebben die tien jaar jonger is en al bewezen heeft dat hij top is (Danny Makkelie, red.)”, gaat de voormalige scheidsrechter verder. “Het kon toch niet beter dan hoe het nu is gegaan? Ik ben niet over de datum geraakt. Ik heb daar zelf nooit zo over nagedacht, maar via via hoorde ik wel dat iemand had gezegd dat Kuipers eerder had moeten stoppen. Het is nooit direct tegen me gezegd, maar ik dacht wel: Dat zullen we nog weleens zien. Soms is triggeren goed, hè.”

Wat Kuipers nu doet? Nou, vooral genieten van zijn vrije zaterdagochtendjes: “Ik vind het oprecht leuk dat ik met mijn zoon van twaalf mee kan naar het voetbal. En met mijn dochter die hockeyt. Dat doet ze al vanaf haar vijfde. Ik heb dat zo goed als gemist. Als ik een wedstrijd had op zaterdag, bereidde ik me goed voor. Alles stond in het teken van het fluiten. Dat wil ik nu niet meer. Ik wil de kinderen zien sporten, meekrijgen wat ze doen.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK 2022 wint!

Mis jij hem?

  • Ik wel
  • Ik niet
234+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie