Been woest: “Heb staan vloeken in mijn woonkamer”

Foto: Been woest: “Heb staan vloeken in mijn woonkamer”

Mario Been heeft zich flink gestoord aan de naieve houding van Excelsior in de wedstrijd tegen AZ. De Kralingers gingen kansloos met 4-0 onderuit en moeten zich na een dramatische reeks inmiddels flinke zorgen gaan maken om degradatie. Been spreekt dan ook zijn zorgen uit over het spel van Excelsior.

Been stoort zich aan Excelsior

“Dat eerste tegendoelpunt van Excelsior was exemplarisch voor de fase waar ze in zitten”, begint Been bij ESPN zijn analyse over het spel van de Rotterdammers. De 1-0 kwam voort uit een dood spelmoment, iets waar Excelsior volgens Been juist niet sterk in is. “Dan zit Dijkhuizen voor de wedstrijd te vertellen dat ze erop getraind hebben, dat alles is uitgedacht. En dan staat bij de eerste de beste corner Dani de Wit helemaal vrij en die kopt hem binnen. Ik was zo boos, ik heb echt staan vloeken in mijn woonkamer. Ik heb ook gelijk sorry gezegd tegen mijn vrouw, trouwens.”

Been is er niet gerust op dat Excelsior zo maar even boven de streep gaat eindigen. “Er is nog geen paniek, maar ze moeten wel gaan oppassen, gezien de huidige vorm.” Slechts een van de laatste tien wedstrijden werd gewonnen. “Wat dat betreft staat er volgende week zaterdag een hele belangrijke wedstrijd op het programma, met RKC-thuis. En in april Volendam-thuis. Dat zijn wedstrijden die je normaal gesproken moet kunnen winnen, maar dat dacht ik van Vitesse ook en die verloren ze ook”, vervolgt Been.

De voetbalanalist denkt dat Excelsior niet direct hoeft te vrezen voor directe degradatie, maar nacompetitie ligt wel volgens Been op de loer. “RKC en Excelsior hebben nu evenveel punten en ik denk dat Heracles zich ook nog zorgen moet maken, die maken ook een uitgebluste indruk.”

Eindigt Excelsior boven de streep?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie