“Als Kökcü een grote middenvelder wil worden…”

Foto: “Als Kökcü een grote middenvelder wil worden…”

Wim Kieft heeft donderdagavond met interesse gekeken naar het Europa League-duel tussen Feyenoord en FC Midtjylland (2-2). De voetbalanalist hield één man in het bijzonder in de gaten: Orkun Kökcü.

Kieft roemt de Europese avonden in De Kuip. “Sinds Arne Slot trainer is bij Feyenoord speelt het elftal sowieso heel aanvallend, wordt een hoog tempo gehanteerd en wordt er flink druk gezet op de tegenstander. Als die tegenstander, FC Midtjylland, bijna een identieke speelwijze heeft, krijg je een leuke wedstrijd. Ik heb me vooral de eerste helft, net als in de heenwedstrijd, goed vermaakt”, schrijft de oud-international namens De Telegraaf.

In zijn column roemt Kieft de ‘geweldige ontwikkeling’ van Kökcü. “In zijn eerste jaren vond ik hem wat flegmatiek, ook in zijn passing. Nu is hij een strijder geworden. Hij gaat voorop in het gevecht en hij speelt veel dwingender dan hij eerst deed”, aldus Kieft. “Dat komt ook door de speelwijze van Slot. Je moet wel mee. Er wordt veel meer van je gevraagd, de trainer verlangt dat iedereen vol druk zet op de bal en Kökcü brengt zelf voetballend ook veel.”

Kökcü draagt dit seizoen zelfs de aanvoerdersband bij Feyenoord. Kieft: “Zijn enige probleem is, en dan haast ik me erbij te zeggen dat ik het tegelijkertijd een mooie persoonlijke eigenschap vind, dat hij ontzettend zelfkritisch is. Zo erg dat hij zich soms uit zijn spel laat halen als hij een keer even niet zo goed speelt. Als Kökcü een grote middenvelder wil worden, moet hij accepteren dat ook een goede speler wel eens minder in de wedstrijd zit.”

TIP: Scoort Kökcü tegen AZ? Win 4,40 keer je inleg via Unibet!

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie