Almere City neemt afstand van onmachtig Volendam

Foto: Almere City neemt afstand van onmachtig Volendam

Almere City is ook het nieuwe jaar prima begonnen. De ploeg van Alex Pastoor had weinig moeite met FC Volendam, al viel er in de wedstrijd maar één treffer. Zo namen De Zwarte Schapen afstand van de onderste plaatsen.

Bezoekers schieten omhoog in het rechterrijtje

Volendam en Almere City ontwaakten uit de winterslaap, die beide clubs met een geheel ander gevoel waren in gegaan. Voor de Noord-Hollanders was het een jaar met veel bestuurlijke onrust, waarbij Het Andere Oranje vooral negatief in het nieuws kwam. Almere City vierde de eerste promotie ooit en houdt zich uitstekend staande op het hoogste niveau. De 5-0 overwinning op Vitesse was een prachtige afsluiting van 2023. Voorafgaand aan dit duel was het gat tussen de ploegen vijf punten op de ranglijst. De bezoekers leken er vooral op uit om het verschil te vergroten.

Snelle 0-1

De Flevolanders werden al snel gevaarlijk. Kornelius Hansen kreeg een mogelijkheid, maar zijn poging eindigde voorlangs. Een kopbal van Thomas Robinet leverde ook geen treffer op. Volendam deed wat terug: met een prachtige lange bal vanuit achteruit zette Oskar Buur Zach Booth vrij voor het doel. De attente Nordin Bakker kon echter een doelpunt voorkomen. Almere maakte meer aanspraak op de openingstreffer en beloonde zichzelf na twaalf minuten. Na een aanval belandde de bal aan de rechterkant bij Yoann Cathline, de Franse aanvaller zette voor waarna diens landgenoot Robinet binnen prikte: 0-1.

Volendam moest in de volgende fase vooral ergere schade zien te voorkomen. Het goed georganiseerde Almere kon er vaak snel uitkomen in de tegenaanval. Hansen werd weggestuurd en kon alleen af op Mio Backhaus. De Noor probeerde het fraai te doen met een lob, maar de doelman had dit plannetje in de smiezen en kon redden. Volendam had wel meer balbezit maar oogde offensief erg onmachtig en kon nauwelijks gevaar stichten.

Nauwelijks kansen Volendam

Dat veranderde aan het begin van de tweede helft niet, waarna Regillio Simons een driedubbele wissel doorvoerde. Brian Plat, Luke Le Roux en Lequincio Zeefuik moesten de ploeg voorzien van nieuwe energie. Doordat Almere zich wat verder terugtrok kabbelde de wedstrijd voort. Twintig minuten voor tijd werd Volendam gevaarlijk uit een dood spelmoment, maar de kopbal van Damon Mirani, zeilde naast nadat het nog werd aangeraakt.

Van een slotoffensief was nauwelijks sprake. Volendam kon geen vuist maken en bracht Almere geen moment aan het wankelen. Zo pakten de bezoekers

Scoreverloop: 0-1 (’12) T.Robinet

Komt Almere nog in degradatienood?

  • Ja, krijgen het nog lastig
  • Verwacht ik niet
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie