8 Voetballers die mogelijk minder presteren door de ramadan

Foto: 8 Voetballers die mogelijk minder presteren door de ramadan

Tijdens het WK 2014 in Brazilië zal ook de ramadan van start gaan. De voetballers die ook moslim zijn zullen dus vasten dan. 28 juni is de start van de ramadan en dat kan mogelijk gevolgen hebben op hun prestatie. SoccerNews.nl maakte een lijst met voetballers die wel eens minder zouden kunnen presteren.

[b]1. Mesut Özil[/b]
De Duitse nationale ploeg doet meestal mee voor de prijzen op grote tornooien. De volgende ronde op het WK start op 28 juni en de kans is dus groot dat de Duitsers hier nog actief zijn. Özil is één van de beste spelers ter wereld op zijn positie. Voor de Rode Duivels zou dit mogelijk wel eens een goede zaak kunnen zijn.
[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/mesut-ozil(duitsland)(2).jpg[/img]

[b]2. Edin Dzeko[/b]
Dzeko is de sterspeler bij Bosnië Herzegovina. Met zijn scorend vermogen kan hij eender welke tegenstander pijn doen. Ze zitten in een moeilijke poule, maar alles is mogelijk. Mochten de prestaties van Dzeko minderen door de ramadan, dan kan het wel eens zijn dat ook de hele ploeg begint te sputteren.
[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/edin-dzeko(bosnie-herzegovina)(2).jpg[/img]

[b]3. Yaya Touré[/b]
Ivoorkust heeft al een goede eerste stap gezet richting de volgende ronde door te winnen tegen de Japanners. Yaya Touré is de sleutelfiguur op het middenveld. Ook hij is moslim, net als vele andere ploeggenoten. Hopelijk voor de Ivorianen kennen ze hier niet al te veel moeilijkheden mee.
[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/yaya-toure(ivoorkust)(14-06-2014).jpg[/img]

[b]4. Moussa Dembélé[/b]
Ook bij de Rode Duivels lopen er enkele moslims rond. Zo ook Moussa Dembélé. Hoewel hij nog niet zeker is van zijn basisplaats, is hij toch een belangrijke schakel in de selectie. Hij is vooral erg sterk met de bal aan de voet. Mocht hij door het vasten, minder fysieke kracht hebben, dan kan dat wel eens nefast voor zijn spel zijn.
[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/moussa-dembele(belgie)(02-06-2014).jpg[/img]

[b]5. Marouane Fellaini[/b]
Fellaini zit, net als Dembélé, in hetzelfde schuitje. Ook zijn duelkracht is een belangrijk onderdeel van zijn spel. Hopelijk voor de Rode Duivels heeft die weinig gevolgen. Ook zijn ploeggenoot Adnan Januzaj is overigens een moslim.
[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/marouane-fellaini(belgie)(3).jpg[/img]

[b]6. Bacary Sagna[/b]
De rechtsachter van Frankrijk, die pas nog een transfer wist af te dwingen naar Manchester City, is ook een moslim. Net als enkele andere bekende Franse voetballers. Ook Franck Ribery en Samir Nasri hebben als geloof de Islam.
[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/bacary-sagna(frankrijk)(1).jpg[/img]

[b]7. Sami Khedira[/b]
De middenvelder van Real Madrid was lange tijd onzeker voor het WK. Toch maakt hij deel uit van de Duitse selectie. Hij was afgelopen jaren een sleutelfiguur. De combinatie van de ramadan en zijn weinige matchritme dit seizoen, kunnen mogelijk goed zijn voor de Rode Duivels in de volgende ronde. Tenminste als beide ploegen hier geraken.
[img]http://www.voetbalnieuws.be/uploads/sami-khedira(duitsland)(1).jpg[/img]

[b]8. Kevin Prince Boateng[/b]
De Ghanese sterspeler strijdt samen met zijn land voor een felbegeerde plaats in de volgende ronde. Hoewel Ghana moet opboksen tegen onder meer Portugal en Duitsland lijkt dat een moeilijke opdracht. Toch zijn de Ghanezen niet afgeschreven. Indien ze doorstoten is de kans zelfs groot dat ze tegen de Rode Duivels uitkomen.
[img] http://www.voetbalnieuws.be/uploads/kevin-prince-boateng(ghana)(1).jpg[/img]

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie