10: Deze voetballers hebben het hart op de goede plek

Soccernews

De hedendaagse voetballers worden voor hun bijdrage op het veld doorgaans gewaardeerd, maar buiten het veld een stuk minder. Toch zijn er genoeg voorbeelden van het hart op de goede plek. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien (al dan niet nog actieve) voetballers op een rijtje.

[b]10. Alexis Sánchez[/b]
Sánchez is alweer jarenlang actief op de Europese velden, maar zijn Chileense afkomst weigert hij te verbergen. Het tegendeel is waar. Zo heeft de Arsenal-smaakmaker geld ingezameld na een enorme aardbeving in Chili en ondernam hij actie na een overstroming. Als dank is er een straat naar de international vernoemd.

[img]//uploads/alexis-sanchez(arsenal)(13-01-2015).jpg[/img]

[b]9. Neymar[/b]
Neymar vierde afgelopen maand zijn 24ste verjaardag en dus zijn diens beste jaren normaal gesproken nog in aantocht. Toch heeft de Braziliaanse aanvaller van FC Barcelona nu al veel laten zien, zowel op als buiten het veld. In zijn geboorteland liet Neymar een onderwijsinstituut bouwen, zorgde voor schoon water in arme wijken en ondernam actie in de strijd tegen ebola.

[img]//uploads/neymar(2)(fc-barcelona)(16-02-2016).jpg[/img]

[b]8. Michael Essien[/b]
Essien speelde voor clubs als AC Milan, Real Madrid en Chelsea, maar neemt tegenwoordig genoegen met Panathinaikos als werkgever. De Ghanese middenvelder wil vooral graag voetballen en dat combineert hij met aandacht voor goede doelen. Essien richt zich vooral op de arme bevolking door de basisbehoeftes te regelen. Tevens organiseerde hij al tweemaal een benefietduel.

[img]//uploads/michael-essien(chelsea)(1).jpg[/img]

[b]7. Mesut Özil[/b]
Het Duitse nationale team kroonde zich in 2014 tot wereldkampioen. Een droom van Brazilië werd aan gort geslagen door de [i]Mannschaft[/i], maar Özil was de gastheer dankbaar. De middenvelder van Arsenal doneerde zijn bonus van 300.000 euro aan een goed doel en betaalde uiteindelijk 23 operaties van zieke kinderen. Een prachtige geste!

[img]//uploads/mesut-ozil(arsenal)(28-12-2015).jpg[/img]

[b]6. Daniel Alves[/b]
Alves neemt geen blad voor de mond en zijn speelwijze kan ook niet iedereen bekoren. Echter, de vleugelverdediger van FC Barcelona heeft absoluut een positief hart. Zo bood hij een aantal jaar geleden leverdonatie aan voor zijn teamgenoot Eric Abidal, die dat overigens weigerde.

[img]//uploads/dani-alves(fc-barcelona)(24-09-2015).jpg[/img]

[b]5. Steven Naismith[/b]
Naismith ontving als speler van Glasgow Rangers een brief vanuit Afghanistan. Een militair wenste hem een voorspoedig herstel toe. De Schot raakte onder de indruk en besloot vervolgens in de bres te springen voor gewonde militairen. Ook helpt hij daklozen in Glasgow en hij is ambassadeur voor dyslectische landgenoten.

[img]//uploads/steven-naismith(schotland)(08-09-2014).jpg[/img]

[b]4. David Beckham[/b]
Beckham realiseerde een indrukwekkende carrière met clubs als Manchester United, Real Madrid, AC Milan en Paris Saint-Germain. Zijn privé-leven is vaak uitgelicht, zijn aandacht voor goede doelen minder en dat is onterecht. Zo heeft [i]Becks[/i] onder meer ingezet tegen aids, malaria en oorlogsgeweld. Net als Messi is de oud-middenvelder betrokken bij Unicef.

[img]//uploads/david-beckham(25-12-2015).jpg[/img]

[b]3. Lionel Messi[/b]
Messi kreeg op jonge leeftijd de helpende hand toegereikt door FC Barcelona en dat is de Argentijn niet vergeten. De stervoetballer richt zich qua goede doelen vooral op het helpen van kinderen, met Unicef als prachtig voorbeeld. In zowel Argentinië als Spanje heeft hij bijgedragen aan betere medische hulp. Ook zijn oud-clubs kunnen op zijn steun rekenen.

[img]//uploads/lionel-messi(3)(fc-barcelona)(6-03-2016).jpg[/img]

[b]2. Cristiano Ronaldo[/b]
Ronaldo roept bij sommigen een naar gevoel op. Zijn karaktertrekjes kan niet iedereen waarderen, maar de Portugese steraanvaller van Real Madrid heeft wel degelijk oog voor anderen. Zo betaalde hij medische hulp voor zowel diens moeder als kinderen, liet hij scholen bouwen en ook problemen in zijn geboorteland worden door [i]CR7[/i] serieus genomen.

[img]//uploads/cristiano-ronaldo(3)(real-madrid)(10-03-2016).jpg[/img]

[b]1. Didier Drogba[/b]
We sluiten deze lijst af met Drogba, momenteel speler van Montreal Impact. De Ivoriaanse aanvaller maakte na een duel met de nationale ploeg een statement tegen het oorlogsgeweld in eigen land en dat bleek zowaar te helpen. Drogba stond bovendien een via Pepsi verkregen miljoenenbedrag af aan de bouw van een ziekenhuis in zijn geboortestad Abidjan.

[img]//uploads/didier-drogba(chelsea)(04-12-2014).jpg[/img]

Wie imponeert je het meest in dit opzicht?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
207+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie