‘Unnerstall bewijst PSV-blunder’

Foto: ‘Unnerstall bewijst PSV-blunder’

FC Twente – PSV was niet alleen voor Joël Drommel een weerzien met oude bekende. Collega-doelman Lars Unnerstall verdedigde vorig seizoen nog de clubkleuren van de Eindhovenaren, maar komt sinds dit voetbaljaar uit voor FC Twente. Tegen zijn oude werkgever blonk de Duitse doelman uit, waardoor de PSV-doelmannendiscussie weer een nieuwe dimensie krijgt. 

Waar Drommel (weer) in de fout ging, keepte Unnerstall een goede pot. De Duitse doelman was na afloop teleurgesteld dat het duel met de Eindhovenaren ‘maar’ één punt opleverde. “Als je met 3-0 voorstaat thuis tegen PSV wil je winnen.”

De doelman zegt zichzelf wel de gelijkmaker aan te rekenen, maar keepte voor de rest een geweldige wedstrijd. Dat zag ook zijn oude trainer bij PSV. Schmidt: “Hij keepte heel sterk. Hij had één heel goede redding. De rebound van Ibrahim na het schot op de paal van Noni. Dat was fantastisch.”

Ondanks het puntverlies zijn er voor Unnerstall veel positieve punten uit de wedstrijd te halen. “Het geeft vertrouwen dat we tegen een tegenstander als PSV in staat zijn geweest ons eigen spel te spelen met hoog druk zetten en volle bak spelen. Daar kwamen ook de goals uit voort. Dit tempo kun je niet negentig minuten volhouden, maar toen we lager gingen staan, deden we het ook goed en kwamen ze er moeilijk doorheen. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Maar dit moeten we dan ook iedere keer laten zien. Dan ziet het er goed uit voor dit seizoen.”

Unnerstall was vorig jaar tweede keuze achter Yvon Mvogo bij PSV. De Duitse doelman koos ervoor om zijn aflopende contract niet te verlengen en zijn geluk te beproeven in Enschede. Dat heeft tot nu toe erg voordelig uitgepakt voor de doelman, die in 29 wedstrijden 31 tegendoelpunten moest slikken. 

PSV wint de Conference League? Jij wint 9x je inzet!

PSV had Unnerstall moeten behouden

  • Ja
  • Nee
301+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie