Van Gaal hekelt Jut en Jul-competitie

Foto: Van Gaal hekelt Jut en Jul-competitie

Bondscoach Louis van Gaal is niet te spreken over het drukke wedstrijdschema van zijn internationals. De Oranje-trainer is van mening dat de overvolle wedstrijdkalender ervoor zorgt dat er nauwelijks gewerkt kan worden aan nieuwe spelsystemen. Daarbij moet vooral de nieuwe Conference League het ontgelden bij Van Gaal.

De bondscoach ziet dan ook dat veel spelers van Oranje op hun tenen moeten lopen. “Het probleem is dat de spelers zoveel wedstrijden achter elkaar spelen. Ik heb het systeem maar 25 minuten kunnen trainen, maar ik moet daar rekening mee houden. Er zijn allemaal pijntjes, deze spelers zijn overbelast, vind ik.” Van Gaal vertelde op de persconferentie van Oranje dan ook weinig hoop te hebben dat er richting het WK verbetering komt in de situatie. “Ik weet dat de spelers ook overbelast aan het WK beginnen, maar ik ben maar een kleine speler in een groot veld.” De oud-trainer van Manchester United had zichzelf dan ook graag gezien in een commissie bij de FIFA of UEFA. “Ik zit ook niet in een commissie van de FIFA of de UEFA, al zou dat met mijn cv wel moeten.”

Jut en Jul-competitie

Van Gaal denkt de oplossing voor het probleem wel te weten en vindt dat er meer aandacht aan de situaties van spelers moet worden geschonken. Kleinere competities moeten er volgens van Gaal komen. “Je moet uitgaan van de speler. Dus je moet minder wedstrijden spelen. Dat is wel rigoureus, maar daar moet het wel naar toe. Nu staat de voetballer op de laatste plaats, maar hij moet op de eerste plaats staan.” Dat de UEFA nog een competitie heeft toegevoegd in de vorm van de Conference League stoot Van Gaal helemaal tegen het zere been. “De Jut en Jul-competitie. En dan hebben we vier clubs bij de achtste finale. Dat is voor mij de bevestiging.”

Nederland wint voor 2.37 keer je inzet van Duitsland!

Wint Nederland van Duitsland?

  • Ja
  • Nee
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie