Vitesse stunt dankzij Bijlow met zege in De Kuip

De Eredivisie-wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse is zaterdagavond gewonnen door de bezoekers. In De Kuip werd een blunder van Justin Bijlow de thuisploeg fataal: 0-1.

Feyenoord en Vitesse hadden in aanloop naar deze wedstrijd al veelvuldig contact. Na het mislopen van Joey Veerman schakelde de clubleiding meteen door naar Riechedly Bazoer, maar de Arnhemmers weigerden mee te werken onder de Rotterdamse voorwaarden. De onderlinge wedstrijd speelde daarbij ongetwijfeld ook een rol en dus stond Bazoer deze avond namens de bezoekers op het veld.

Trainer Arne Slot kon namens Feyenoord geen beroep doen op Luis Sinisterra, waar Marcos Senesi en Jens Toornstra op de bank begonnen. Reiss Nelson behoorde daardoor tot de basisformatie en hij kreeg een van de eerste mogelijkheden van de avond, maar de buienspeler stuitte op doelman Jeroen Houwen. Bryan Linssen stuitte eveneens op de sluitpost van Vitesse.

Tien minuten voor rust kreeg ook Vitesse een grote kans. Thomas Buitink kreeg in het strafschopgebied de vrijheid om uit te halen, maar hij schoot de bal naast het Feyenoord-doel. Het voornaamste spektakel kwam voor rust echter van een groep Feyenoord-supporters, die vuurwerk in De Kuip lanceerden. Daardoor werd de wedstrijd zelfs kortstondig stilgelegd.

Blunder

In de tweede helft veranderde er weinig. Feyenoord en Vitesse, die maar één positie op de ranglijst verschillen, hielden elkaar goed in bedwang. Toch viel er zowaar een doelpunt. Bijlow ging hopeloos in de fout namens de thuisploeg en daar profiteerde goalgetter Loïs Openda dankbaar van: 0-1.

Lang hield de Arnhemse voorsprong geen stand, zo leek het. Vier minuten na de openingstreffer zorgde Guus Til alweer voor de gelijkmaker, maar op VAR-advies ging er een streep door zijn treffer. Er bleek sprake van hinderlijk buitenspel van Cyriel Dessers.

Scoreverloop: 0-1 (69′) Loïs Openda

Wedden op Feyenoord en/of Vitesse? Maak je bet365-account aan en win!

Op welke positie gaat Feyenoord eindigen?