Barça-speler trapt na richting Koeman: ‘Liegt en bedriegt’

Foto: Barça-speler trapt na richting Koeman: ‘Liegt en bedriegt’

Sinds het vertrek van Ronald Koeman is er nog niet echt verbetering zichtbaar bij FC Barcelona, maar toch denkt Junior Firpo dat een groot deel van de schuld aan het slechte seizoen van de Catalanen bij de Nederlandse coach ligt.

Firpo ‘vluchtte’ afgelopen zomer naar Leeds United, na een verloren seizoen onder Koeman. In gesprek met Cadena SER zegt de vleugelverdediger: “Ik was mijn plezier in het voetbal verloren en besefte in die tijd hoe belangrijk familie is. Er gebeurden dingen met Koeman die ik niet begreep, op sommige momenten was er geen respect voor mij en mijn ploeggenoten. Ik begrijp niet waarom hij de dag na een wedstrijd binnen bleef als de wissels trainden. Als ik een wisselspeler ben, wil ik juist dingen laten zien. De enige manier om je te laten zien, is op de training. Dat is lastiger als de hele groep traint. Dus de dag dat je het kan laten zien, is de dag na de wedstrijd wanneer de wissels keihard trainen. En dan ben je daar niet…”

Firpo was in 2019 nog weggekocht bij Real Betis, maar speelde onder Koeman vorig voetbaljaar slechts zeven keer mee als basisspeler. “Ik vroeg hem naar mijn situatie en hij begon tegen me te liegen. Waarom zou ik hem dan vragen blijven stellen? Hij zei dingen die nergens op sloegen. Bijvoorbeeld dat ik slecht trainde, of dat ik de spelersgroep beïnvloedde. Vraag dit aan wie je wil. Kijken of iemand uit de staf je hetzelfde over mij vertelt.”

“Ik weet niet wat het betekent als je de groep beïnvloedt, ik gok dat het met mijn houding te maken had. Ik weet niet hoe een jonge jongen die net binnengekomen is een groep kan beïnvloeden die alles al gewonnen heeft en in hun leven overal al geweest zijn. In mijn ogen verandert zoiets absoluut niet hun manier van trainen”, vervolgt Firpo, die onder Marcelo Bielsa bij Leeds het plezier heeft hervonden. “We keken geen videobeelden van tegenstanders. Niet bij Ernesto Valverde, niet bij Quique Sétien en niet bij Ronald Koeman. Soms lieten ze wel iets concreets zien van een tegenstander. Bij Bielsa kijken we heel veel beelden, dat is misschien wel het andere uiterste. Er kan in dat opzicht een middenweg zijn.”

Behaalt Barcelona dit seizoen alsnog de landstitel? Pak 34 keer je inzet bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Koeman is een slechte coach

  • Eens
  • Oneens
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie