‘PSV speelt hoofdrol in Luuk de Jong-ruzie’

Foto: ‘PSV speelt hoofdrol in Luuk de Jong-ruzie’

Er dreigt een horrorscenario voor Luuk de Jong. Het lijkt er sterk op dat zowel FC Barcelona als Sevilla geen heil meer ziet in de Oranje-international.

De Jong werd afgelopen zomer gelinkt aan PSV en Besiktas, maar wees beide clubs af. Op 31 augustus tekende de spits een huurcontract bij FC Barcelona, dat ook een optie tot koop bedong in de onderhandelingen. Na het ontslag van Ronald Koeman wil de Catalaanse topclub echter af van de oud-PSV’er, mede om ruimte vrij te maken in het opnieuw overvolle salarishuis.

Volgens Marca heeft FC Barcelona officieel aangegeven dat het De Jong terug wil sturen naar Sevilla. De club uit Andalusië kampt met problemen in de voorhoede, maar desondanks zou technisch directeur Monchi kenbaar hebben gemaakt dat een hereniging in januari uitgesloten is. Pas na dit seizoen is hij weer welkom bij Sevilla, waar men in gaat zetten op een permanent afscheid gezien het in 2023 aflopende contract.

PSV

De Spaanse sportkrant schrijft dat Sevilla volgend jaar zomer rekent op een nieuwe poging van PSV. In augustus klapte de hereniging met de Eindhovenaren door de inmenging van Barcelona, maar de Spaanse subtopper heeft goede hoop dat PSV en De Jong elkaar na dit seizoen alsnog vinden aan de onderhandelingstafel. Door zijn huidige situatie lijkt daar ook geen enorm prijskaartje tegenover te staan. 

SV heeft met Eran Zahavi en Carlos Vinícius al twee spitsen in huis. Eerstgenoemde heeft echter een aflopend contract, waar de Braziliaan voor twee seizoenen is gehuurd van Benfica. Om die reden lijkt de kans aannemelijk dat PSV een spits als De Jong goed kan gebruiken voor het seizoen 2022-2023.

PSV landskampioen? Win 2.75 keer je inleg bij bet365!

Keert hij terug bij PSV?

  • Ja
  • Nee
1510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie