NAC doet goede zaken met zege in Nijmegen

NAC Breda is Go Ahead Eagles (derde) en Almere City FC (vierde) maandagavond tot één punt genaderd in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders rekenden af met concurrent NEC: 0-2.

Al na twintig minuten leidde NAC met 0-2 in Nijmegen. Na tien minuten spelen werd Kaj de Rooij gevloerd binnen het strafschopgebied en Mounir El Allouchi profiteerde dankbaar vanaf de stip. Weer tien minuten laten schoot ook Sydney van Hooijdonk raak, maar de spits van de bezoekers deed dat middels een voortreffelijke vrije trap.

Via De Rooij liep NAC nog bijna uit naar 0-3, ware het niet dat doelman Mattijs Brandershorst dit voorkwam. Spannend werd het echter niet meer. NAC loopt daarmee uit op NEC, dat een thuiswedstrijd bij de start van de play-offs om promotie/degradatie vermoedelijk kan vergeten.

Scoreverloop: 0-1 (10′) Mounir El Allouchi (strafschop), 0-2 (20′) Sydney van Hooijdonk

Overige uitslag: Jong PSV – FC Oss 0-0