TRANSFERUURTJE: Ajax-blokkade, PSV wil Drommel

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-blokkade, PSV wil Drommel

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Lars Unnerstall transfereert na dit seizoen van PSV naar FC Twente en het is een mogelijkheid dat Joël Drommel de omgekeerde weg bewandelt. Voetbal International én het Eindhovens Dagblad melden dat de Eindhovenaren de talentvolle Nederlander willen hebben. De krant onthult op woensdagochtend: “Joël Drommel van FC Twente is nadrukkelijk in beeld bij PSV, de club die zich maandag versterkte met Lars Unnerstall. Komend seizoen kan er opnieuw het nodige veranderen in het doel bij de Eindhovenaren.” Want… “PSV mikt voor het komende seizoen op de komst van FC Twente-keeper Joël Drommel. Hij moet dan een van de eerste zomerse aanwinsten worden. De Eindhovense club zag maandag de huidige reservegoalie Lars Unnerstall juist een contract ondertekenen bij datzelfde FC Twente.” Men gaat verder: “Hij verbond zich tot medio 2025 aan de club uit Enschede, terwijl PSV hoopt dat Drommel zich snel voor minimaal eenzelfde periode aan PSV verbindt.” Er is echter concurrentie: “Drommel is bij meerdere clubs in beeld, waarbij ook Ajax in de markt kan komen. De 24-jarige goalie heeft zich de afgelopen twee jaar ontwikkeld tot een van de beste sluitposten in de Eredivisie en is toe aan een stap omhoog.”

Mohamed Ihattaren heeft het verbruid bij PSV en lijkt op een transfer te mikken, maar het ligt niet meteen voor de hand dat zijn toekomst in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax ligt. Melden de Amsterdammers zich in Eindhoven, dan krijgen ze hoogstwaarschijnlijk nul op het rekest. Voetbal International schrijft op woensdagochtend over het in 2022 aflopende contract van Ihattaren: “Hoewel de irritatiegrens duidelijk is bereikt, heeft PSV de deur wat verlenging betreft nog niet definitief dichtgedaan. En als dit wél zo was, zou de club het niet zeggen. De clubleiding zal in verband met een transfersom hopen dat ze er alsnog uitkomen. Lukt dit niet, dan moet PSV de afweging maken of ze Ihattaren verkopen of dat ze hem aan zijn contract houden.” Vervolgens filosofeert het blad: “Als Ajax zich bijvoorbeeld zou melden, dan is het laatste aannemelijk, maar op voorhand lijkt een verkoop veel logischer. PSV heeft ook grote transfersommen nodig om straks het zeer grote gat in de begroting te kunnen dichten. Dat zal dan niet gebeuren met het geld dat de club ontvangt voor Ihattaren.”Aan het begin van de voorbije winterse transferperiode haalde Feyenoord de geroutineerde spits Lucas Pratto op huurbasis naar De Kuip, maar klaarblijkelijk is de traditionele Eredivisie-topclub nu al weer uitgekeken op de Argentijn. Het Algemeen Dagblad schrijft op woensdagochtend namelijk: “Over gelatenheid gesproken. Lucas Pratto kreeg recent toestemming van Feyenoord om weer terug te keren naar Argentinië. De kans dat de Argentijn nog een rol van betekenis gaat spelen in De Kuip is immers nihil.” De krant vervolgt: “Pratto kon echter niet eenvoudig terug naar zijn vaderland en naar River Plate. En dus blijft de ‘Beer van Buenos Aires’ lekker hier. Zes wedstrijden zonder speeltijd, een volledig anonieme bijrol, maar de spits ondergaat gedwee zijn lot.”

Buitenland:

Gisteren gingen de overgebleven FC Barcelona-presidentskandidaten Victor Font, Toni Freixa en Joan Laporta met elkaar in debat, en de laatstgenoemde claimde dat de toekomst van Lionel Messi in Catalonië afhankelijk is van de aankomende verkiezingen. Hij zei namelijk zonder blikken of blozen: “Ik heb een uitstekende relatie met Lionel Messi. Als ik hem een aanbieding doe, gaat hij daar zeker naar kijken. Als ik niet win, ben ik er zeker van dat Leo niet blijft.” Messi beschikt over een aflopend contract in het Camp Nou-stadion en een vertrek ligt voor de hand. In de voorbije zomertransferwindow diende hij immers een transferverzoek in bij de clubleiding van Barça, al wilde die hem niet laten gaan, waardoor de Argentijnse superster inbond. Hij zei meteen wel dat het zijn laatste seizoen zou worden bij de Catalanen.

Erling Haaland wordt inmiddels elke dag wel aan een megatransfer gelinkt. FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City zouden hem willen hebben, maar het lijkt er sterk op dat de Noorse Golden Boy na de zomer nog ‘gewoon’ bij Borussia Dortmund speelt. Sebastian Kehl, die momenteel technisch manager is in het Signal Iduna Park, vertelt aan BILD: “Er is een speciale klik tussen de club en Haaland. Dortmund is nog altijd de juiste club voor hem, zijn tijd hier zit er nog niet op. Dat is een van de redenen waardoor wij erop rekenen dat hij ook na de zomer nog bij ons speelt, om hier uit te groeien tot een nóg betere speler.” De krant weet dat er een ontsnappingsclausule in het contract van Haaland bij Dortmund staat ter waarde van 100 miljoen euro, maar die treedt in de zomer van 2022 pas in werking. FC Barcelona, Real Madrid en Manchester City moeten dus nog eventjes geduld hebben.

Wat denk jij?

  • Messi blijft bij Barça
  • Messi vertrekt
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie