Tadic vindt staken duels onbegrijpelijk: “Van een mug een olifant”

Foto: Tadic vindt staken duels onbegrijpelijk: “Van een mug een olifant”

FC Groningen en Ajax werkten dinsdagmiddag in een lege Euroborg het restant van de wedstijd af. Zondag besloot Jeroen Manschot de wedstrijd nog te staken, nadat er tweemaal vuurwerk op het veld werd gegooid. Hoewel Dusan Tadic de situatie niet goed praat, vindt hij de huidige regelgeving van de KNVB niet te begrijpen.

Kritiek op KNVB

Sinds de halve finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax, waarbij Davy Klaassen een voorwerp op zijn hoofd kreeg en bloedend van het veld af moest, besloot de voetbalbond harder in te grijpen. Het resulteerde de afgelopen weken in vele stakingen. Tadic trekt daarom de conclusie dat de KNVB op het verkeerde pad zit.

“We spelen voetbal voor de supporters en het is heel triest om dit duel in een leeg stadion af te werken”, zo vertelt hij op de persconferentie aan onder meer De Telegraaf. “Ik vind het niks, omdat het veel leuker is als er fans zijn. Zelfs als ze dingen doen die niet horen en naar me schreeuwen.”

Onbegrip bij Tadic

Volgens Tadic maakt de voetbalbond het probleem te groot en hebben de relschoppers door het stoppen van de wedstrijd uitsluitend hun zin. “In Holland is het soms normaal om van een mug een olifant te maken. Als je iedere wedstrijd voor elk gegooid bekertje staakt, wordt er in sommige landen helemaal niet meer gevoetbald.”

“Dit is onmogelijk. Ik ben het ermee eens dat er een statement wordt afgegeven. Maar niet op deze manier. Nu krijgen de daders de aandacht die ze willen en maken we kleine kinderen die hun idolen willen zien verdrietig”, aldus Tadic, die met Ajax uiteindelijk met 2-3 won. De aanvoerder was zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Heeft Tadic gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie