Telegraaf: Ajax betaalt nóg meer dan gedacht voor Antony

Foto: Telegraaf: Ajax betaalt nóg meer dan gedacht voor Antony

Ajax heeft Antony binnen, zo bevestigt De Telegraaf op zaterdagochtend. De Amsterdammers wilden de negentienjarige Braziliaan al hebben in de winterstop, maar toen was er te weinig tijd om tot een akkoord te komen. Nu is dat alsnog gelukt.

De krant onthult: “Ajax heeft zijn eerste grote transferslag voor komende zomer geslagen. De Amsterdammers bereikten een akkoord met Sao Paulo over de transfer van Antony (19) en betalen de Braziliaanse club een bedrag van maximaal 28,8 miljoen euro. Bronnen binnen Ajax bevestigen inmiddels de berichtgeving hierover in de Braziliaanse media. Het grote Braziliaanse talent zal in de hoofdstad een contract voor vijf jaar tekenen.”

Met de nieuwe recordtransfer dekt Ajax zich alvast een klein beetje in tegen de naderende exodus: “Directeur voetbalzaken Marc Overmars staat voor een monsterklus nu veel bepalende spelers voor een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA staan en alles op alles moet worden gezet om weer aan een kwalitatief sterke selectie te bouwen. Afgelopen week werd bekend dat Hakim Ziyech komend seizoen voor Chelsea speelt en de verwachting is dat veel basisspelers zijn transfervoorbeeld zullen volgen.”

Daarom verpulveren de Amsterdammers hun transferrecord: “Dat het Ajax menens is om volgend seizoen weer kampioen van Nederland te worden en een rol van betekenis te spelen in de Champions League blijkt uit het bedrag dat naar Sao Paulo wordt overgemaakt. Ajax kreeg afgelopen transferperiode nog een luid ‘nee’ te horen, nadat 20 miljoen euro vast en 5 miljoen variabel was geboden. Na de Ziyech-deal gaven de commissarissen toestemming nog verder te gaan en het clubtransferrecord te breken. De verwachting is dat Ajax ruim 20 miljoen euro vast betaalt en de rest eventueel aan bonussen.”

28,8 miljoen euro?

  • Vind ik wel heel veel
  • Tja, je moet mee
1292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie