DEADLINE DAY: Ajax gaat voor zomertransfer, Pereiro naar Cagliari

Foto: DEADLINE DAY: Ajax gaat voor zomertransfer, Pereiro naar Cagliari

De winterse transferwindow ligt al weer bijna achter ons. Vandaag krijgen de clubs een laatste kans om goede spelers aan te trekken en overbodige voetballers te slijten. Lukt het Ajax om Antony naar de Johan Cruijff ArenA te halen? Vertrekt Érick Gutiérrez bij PSV, en… komt Feyenoord misschien in actie? Vindt FC Barcelona toch nog een vervanger voor Luis Suárez? Je leest het hier!

21.40 Gutiérrez blijft bij PSV



Erick Gutiérrez blijft de rest van het seizoen bij PSV. De Mexicaanse middenvelder heeft besloten om af te zien van een transfer naar een nieuwe club. Clubs uit Europa en Mexico toonden recentelijk belangstelling voor Guti. Volgens Daniel Reyes, die PSV volgde na de transfer van Hirving Lozano naar Eindhoven, realiseert de middenvelder dat hij nog niet heeft voldaan aan de verwachtingen in Nederland. Echter, hij wil dit seizoen niet meer verkassen.



21.30 Antony in zomer naar Ajax



Ajax heeft een streep gezet door de winteraankoop Antony. Volgens het Algemeen Dagblad staat het sein voor komende zomer nog altijd potentieel op groen. Het medium bericht: “Ajax hoopt voor komende zomer nog altijd op de komst van de Braziliaanse aanvaller Antony. De Amsterdammers deden nog een poging om het 19-jarige talent deze winter te halen, maar dat gaat vanavond niet meer lukken. Binnen Ajax gaven ze aanvankelijk vandaag de strijd nog niet op. De onderhandelingen waren al enkele dag in volle gang, maar São Paulo kan ook komend halfjaar gewoon over Antony beschikken.”



20.00 Pereiro toch definitief naar Cagliari



Gastón Pereiro verruilt PSV definitief voor Cagliari. Eerder op de avond werden nog vraagtekens gezet bij een deal, maar het is alle partijen gelukt om voor witte rook te zorgen. Het Eindhovens Dagblad bericht: “De transfer van Gastón Pereiro is in kannen en kruiken. De overgang van PSV naar Cagliari wordt later door beide clubs bevestigd en Pereiro gaat dus na 4,5 jaar naar Italië. De tweevoudig eredivisiekampioen wilde nog niet in de Verenigde Staten spelen en zag afgelopen zomer ook een avontuur in Rusland niet zetten. Zijn contract verlengen bij PSV deed Pereiro ook niet, op instigatie van zijn zaakwaarnemer Paco Casal.”



19.50 PSV vreest late streek



Speelt Gastón Pereiro per 1 februari voor Cagliari? Het is enkele uren voor de transferdeadline nog steeds onzeker of de Uruguayaanse middenvelder zijn loopbaan voortzet bij de Italiaanse club. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft: “De transfer van Gastón Pereiro is nog niet bevestigd door Cagliari. Uit het kamp van zaakwaarnemers klinkt lichte zorg door. De vrees voor een nieuwe streek van Paco Casal blijft groot.”



19.40 Ouwejan blijft bij AZ



AZ zet definitief een streep door de vertrekwens van Thomas Ouwejan. Ondanks belangstelling uit binnen- en buitenland is besloten om de linksback (23) in Alkmaar te houden. Ouwejan verloor in de zomer zijn basisplaats aan Owen Wijndal. “Zelf had hij daarom wel oren naar een transfer. Met name PSV sprak hem aan, maar ook diverse Eredivisie-clubs uit de subtop en FC Zürich kwamen voorbij als opties”, zo weet Voetbal International.



19.30 Duidelijkheid over Antony



Ajax gaat zich voor de transferdeadline niet meer versterken met Antony. De negentienjarige aanvaller maakt het seizoen definitief af bij São Paulo, zo weet Globoesporte. Ajax en São Paulo voerden de voorbije dagen op hoog niveau overleg over de transfer van Antony. Ajax zou uiteindelijk een recordbedrag van 25 miljoen euro hebben geboden, waaronder vijf miljoen euro aan prestatiegerelateerde bonussen. De Brazilianen vonden dit vanwege de onaantrekkelijke timing niet genoeg.





18.33 Locadia op weg naar de MLS 


Jürgen Locadia keert per direct terug naar Brighton. Dat meldt Hoffenheim vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Locadia gaat naar verluidt niet verder bij Brighton, maar wordt gelijk weer verhuurd aan FC Cincinnati.

18.08 Cavani blijft bij PSG

Rond de persoon van Edinson Cavani ontwikkelde zich de afgelopen weken een heuse transfersoap, maar die is op Deadline Day in een anticlimax geëindigd. De goaltjesdief blijft namelijk ‘gewoon’ bij Paris Saint-Germain. Technisch directeur Leonardo verzekert dat in gesprek met L’Équipe.

17.39 Te Wierik in de zomer naar Derby County

Mike te Wierik maakt het seizoen ‘gewoon’ af bij FC Groningen, maar vertrekt in de zomer hoogstwaarschijnlijk naar het Derby County van Phillip Cocu. Dat weet RTV Noord te melden. Te Wierik is komende zomer transfervrij.

17.04 Vitesse heeft Brenet binnen

Het hing al even in de lucht, maar nu is het helemaal officieel: Vitesse haalt Joshua Brenet terug naar de Eredivisie. De Arnhemmers huren de oud-PSV’er voor de rest van het seizoen van Hoffenheim.

16.25 FC Groningen aast op Daishawn Redan 

Redan is bij FC Groningen in beeld als opvolger van Kaj Sierhuis. De club overweegt de achttienjarige spits te huren van Hertha BSC. De Duitsers haalden deze maand Krzysztof Piatek en Matheus Cunha en dus hoeft Redan in Berlijn niet op speeltijd te rekenen. 

15.20 Transfer in de maak voor Sinisterra

Vandaag gaat er vermoedelijk niet zoveel meer gebeuren bij Feyenoord, maar in de aankomende zomer is dat ongetwijfeld anders. De Rotterdammers moeten namelijk verkopen om tot een positief bedrijfsresultaat te komen… Het is alleszins een mogelijkheid dat het verblijf van Marcos Senesi in De Kuip beperkt blijft tot één jaar, want de Argentijn is al in trek bij verschillende clubs uit het buitenland. Getafe was onlangs bereid om 9 miljoen euro af te tikken voor de verdediger, maar dit werd onvoldoende geacht door de clubleiding van Feyenoord, die in zet op een transferprijs van minstens 15 miljoen euro. Luis Sinisterra is een andere speler van de huidige nummer drie van de Eredivisie die behoorlijk populair is. Volgens de laatste geruchten uit Italië wordt de aanvaller uit Colombia nu al een tijdje in de gaten gehouden door scouts van AC Milan



14.30 Garcia hoopt nog



FC Twente heeft met Giovanni Troupée en Noa Lang twee nieuwe spelers mogen verwelkomen. Stiekem hoopt trainer Gonzalo Garcia voor de transferdeadline nog op meer versterkingen. “Maar het is een moeilijke markt. Het is opvallend rustig”, zo laat de Uruguayaanse oefenmeester weten in gesprek met het regionale TC/Tubantia. “Er zijn miljoenen voetballers en we krijgen van alles aangeboden, maar het is ons tot dusverre nog niet gelukt.”





14.15 Over en sluiten bij PSV



PSV komt dit seizoen ontzettend moeilijk tot scoren. De maandenlange absentie van Donyell Malen en het vertrek van Steven Bergwijn hakken er dan ook flink in, maar toch lijkt een aanvallende versterking uit te blijven. Tijdens de perspresentatie van Ricardo Rodríguez, de nieuwe linksback, gaf PSV aan dat er vrijdag geen transfernieuws meer valt te verwachten. Niet aan de inkomende kant althans. De kans is groot dat Gastón Pereiro later op de dag officieel tekent bij het Italiaanse Cagliari.

14.00 ‘Antony heel aantrekkelijk’



Ajax-trainer Erik ten Hag weet niet of hij de negentienjarige Antony van São Paulo binnenkort mag begroeten in Amsterdam. Nog vandaag hoopt de Amsterdamse club de jonge aanvaller in te lijven. Op de persconferentie voorafgaand aan PSV-thuis verklaarde Ten Hag: “Als we iets te melden hebben, doen we dat. Als er geen witte rook is, dan melden we niets.” De reden is duidelijk: “Wij zijn ons aan het voorbereiden op PSV. Marc (Overmars, red.) houdt zich ermee bezig, ik houd me bezig met andere dingen.” Toch laat de Ajax-trainer zich verleiden tot uitspraken over de Braziliaanse aanvaller, die twintig tot dertig miljoen euro moet kosten. “Hij is een heel goede speler, een aantrekkelijke speler. Maar op het moment is het geen issue. Als je er vragen over hebt, zal je ze aan Marc moeten stellen.”



13.00 Barça investeert tientallen miljoenen



FC Barcelona heeft Francisco Trincão vastgelegd met het oog op de toekomst. De Catalanen betalen ruim dertig miljoen euro voor de Portugese twintiger, die nu nog voor SC Braga actief is. Voetbal International schrijft: “De twintigjarige Trincão is een aanvaller die op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan. In eigen land wordt hij vergeleken met Cristiano Ronaldo, die jarenlang de grote man was bij Real Madrid. Barcelona hoopt dat Trincão in de voetsporen van zijn illustere landgenoot kan treden.”


13.00 Dessers kan transfer vergeten



Heracles Almelo heeft Delano Burgzorg binnen als nieuwe aanwinst, maar de grote vraag is vooral: blijft Cyriel Dessers? Vrijdagochtend stond de Belgische spits in ieder geval nog gewoon op het trainingsveld. Stef de Bont, journalist van Voetbal International, schrijft op zijn Twitter-account: “De anders zo enthousiaste spits was opvallend koeltjes, haast teleurgesteld. Zijn verhaal gaan we vandaag niet horen: hij wordt weggehouden bij de media.”

11.50 Razvan Marin niet naar Fiorentina



Razvan Marin werd eerder deze transferperiode gelinkt aan Club Brugge, maar dat wilde hem graag huren van Ajax en daar zagen de Amsterdammers niets in. Vervolgens werd de Roemeense middenvelder ook in verband gebracht met het Italiaanse Fiorentina. Er werd geschreven dat La Viola nog op de proppen wilde komen met een bod van ongeveer 12 miljoen euro voor de Ajacied, maar daar lijkt het op transferdeadlinedag niet meer van te komen. Dat heeft alles te maken met de gang van zaken rond Sofyan Amrabat.
De oud-speler van Feyenoord en FC Utrecht wordt momenteel gehuurd door Hellas Verona, maar dat beschikt over een optie tot koop. De Italianen gaan die clausule lichten om hem direct door te verkopen aan Fiorentina, dat naar verluidt een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro betaalt voor de Marokkaan. Amrabat sluit pas in de zomer aan bij de selectie van Fiorentina, maar de Italianen hebben geen ruimte meer in het budget voor de komst van Marin./div>

11.30 Drukte van jewelste in Groningen

Het is te hopen dat technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen vandaag een beetje op adem kan komen. We weten dat Kaj Sierhuis op weg is naar het Franse Stade Reims, maar klaarblijkelijk speelt er veel meer bij de middenmoter uit de Eredivisie. Journalist William Pomp van het Dagblad van het Noorden maakt via Twitter bekend dat de Groningers meerdere biedingen hebben binnengekregen van het Engelse Derby County voor de diensten van hun aanvoerder Mike te Wierik. Die werden allemaal afgewezen, maar de dag duurt nog lang. FC Utrecht meldde zich daarnaast aan het front met een aanbieding voor Django Warmerdam, maar de multifunctionele speler kan een transfer sowieso op zijn buik schrijven. Om sportieve redenen gaat Groningen hem niet halverwege het seizoen verkopen. Als laatste is ook Ajdin Hrustic in trek, maar het bod dat Groningen op hem binnen heeft gekregen is niet hoog genoeg… 



11.10 Gekte rond Olivier Giroud

Gaat Olivier Giroud vandaag nog transfereren? Het zou zomaar eens kunnen, maar volgens de Engelse media wil Chelsea zelf eerst wel een nieuwe spits binnenhalen. Daarna mag de Franse spits wieberen… en hij heeft behoorlijk veel opties. Voetbal International schrijft: “Volgens Engelse media zijn Tottenham Hotspur en Chelsea akkoord over een transfer, maar dan wil Chelsea eerst wel Dries Mertens definitief binnen hebben.” Het blad vervolgt: “Eén ding is in elk geval zeker: Giroud vertrekt niet naar Newcastle United. Volgens Newcastle-coach Steve Bruce hebben de Magpies een bod gedaan op de Franse aanvaller, maar tevergeefs. Met Lazio, Internazionale en Tottenham Hotspur blijven er echter nog voldoende kandidaten over om de Franse spits in te lijven.



11.00 ADO presenteert aanvaller

ADO Den Haag heeft een bijzonder bedrijvige transfermaand achter de rug en daar hoort natuurlijk ook een aankondiging op de allerlaatste dag bij. De Hagenaars maken via de officiële kanalen bekend dat Omar Bogle gehuurd wordt van Cardiff City. De club schrijft in een statement: “ADO Den Haag heeft de selectie op de laatste dag van de transferwindow voorzien van een nieuwe aanvaller. Omar Bogle (26) maakt per direct de overstap van Cardiff City naar het Cars Jeans Stadion. De spits wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de oud-club van Lex Immers.



10.30 Bale-sensatie in de maak?

Tottenham Hotspur heeft Steven Bergwijn voor ruim 30 miljoen euro overgenomen van PSV, maar komt op de allerlaatste dag van de transfermarkt mogelijk nog met een enorme verrassing. De Londenaren zouden namelijk met Real Madrid onderhandelen over de komst van Gareth Bale. Voetbal International meldt in ieder geval: “Volgens The Times heeft Tottenham Hotspur goede hoop om Gareth Bale nog op de laatste dag van de winterse transferperiode terug naar Londen te halen. Daniel Levy, voorzitter van Spurs, is afgereisd naar Madrid om te spreken met Real Madrid-president Florentino Pérez om de deal af te ronden.”



10.20 Ajax krijgt Vertonghen-nieuws



Tovert directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax nog een konijn uit de hoge hoed op transferdeadlinedag? Het zou kunnen, want er is wat beweging rond Jan Vertonghen. Tottenham Hotspur zou de verdediger nog willen slijten. Dat heeft alles te maken met het contract van de Belgische stopper, dat medio 2020 afloopt. Wordt hij vandaag niet verkocht, dan loopt hij over een half jaartje dus gratis en voor niets de deur uit bij de Londenaren. En volgens de Engelse media wil voorzitter Daniel Levy dat liever voorkomen. Eerder deze transferperiode gooide Ajax al een balletje op bij het management van Vertonghen, maar toen kwam men tot de conclusie dat hij onhaalbaar was. Tottenham vroeg namelijk liefst 12 miljoen euro voor zijn speler, die in april al weer 33 jaar oud wordt en dus weinig tot geen restwaarde vertegenwoordigt. Bovendien strijkt de Rode Duivel in Londen een salaris op dat de Amsterdammers niet in zijn totaliteit over willen nemen…



10.20: Sierhuis krijgt toestemming



Even leek Kaj Sierhuis een transfer naar het Franse Stade Reims op zijn buik te kunnen schrijven, maar Ajax (zijn eigenlijke broodheer) en FC Groningen (de club die hem huurt mét optie tot koop) zijn nu toch dicht bij een deal. Dat maken de Groningers bekend via de officiële kanalen. De Eredivisie-club schrijft op zijn website: “FC Groningen heeft Kaj Sierhuis toestemming gegeven af te reizen naar een buitenlandse club. De Trots van het Noorden is in gesprek met Ajax, dat eigenaar is van de 21-jarige spits, om de voorwaarden waaronder een transfer van Sierhuis kan plaatsvinden af te ronden.”

10.00: Barça geeft hoop op



FC Barcelona zal op de valreep geen nieuwe spits meer begroeten. De Catalaanse topclub heeft de afgelopen dagen allerlei opties laten passeren, inclusief Dusan Tadic van Ajax, maar een doorbraak is uitgebleven. Barcelona zocht een nieuwe centrumspits door de maandenlange absentie van Luis Suárez. Rodrigo Moreno (Valencia) en Lautaro Martínez (Internazionale) waren topkandidaat, maar hun komst bleek niet haalbaar. Ook door opties zoals Tadic werd vervolgens noodgedwongen een streep gezet.





10.00: Ajax zet alles op alles

Aanvankelijk was de verwachting dat Ajax de eventuele komst van Antony van São Paulo naar de zomertransferwindow zou tillen. De Amsterdammers willen de buitenspeler vandaag echter nog binnenhengelen en dat heeft een duidelijke reden. De Telegraaf schrijft op vrijdagmorgen: “Het schrikbeeld voor Overmars is een scenario als bij Richarlison. Ajax had de Braziliaanse buitenspeler zo goed als binnen, maar toenmalig commissaris Theo van Duivenbode trapte op de rem. Watford kwam er voor 13,5 miljoen euro alsnog tussendoor en de rest van het verhaal is bekend. De aanvaller werd een sensatie in de Premier League en Everton kocht Richarlison, voor wie FC Barcelona naar verluidt nu 100 miljoen euro moet neerleggen om hem te kunnen overnemen.”

10.00: Gutiérrez neemt beslissing

PSV heeft Ricardo Rodríguez binnen, maar misschien gaat er op deadlinedag nog wel wat gebeuren in Eindhoven. De nummer vijf van de Eredivisie staat open voor een vertrek van Érick Gutiérrez, maar die lijkt het seizoen uit te gaan spelen in het Philips Stadion. Via zijn Twitter-account komt journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad met een update: “Érick Gutiérrez had de mogelijkheid om een transfer te realiseren, maar zoals de zaken er nu voor staan blijft hij de tweede seizoenshelft bij PSV.”

10.00: Sierhuis op weg naar Frankrijk

Kaj Sierhuis verlaat FC Groningen per direct voor Stade Reims. Na een paar intensieve dagen heeft de Eredivisie-club in overleg met Ajax besloten om de 21-jarige spits zijn transfer te gunnen. Ajax verhuurde Sierhuis een jaar geleden tot en met de zomer van 2020 aan FC Groningen, dat ook een optie tot koop bedong. Die optie had de club komende zomer kunnen lichten. Deze week kwam Stade Reims echter met een miljoenenbod op de proppen waardoor er koortsachtig moest worden onderhandeld tussen alle partijen. Met succes. De Telegraaf bericht: “Ajax en Stade Reims bereikten donderdagmiddag een akkoord over de transfersom van vier miljoen euro, waarna FC Groningen nog even tegenstribbelde. Maar technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft het licht inmiddels op groen gezet.”


10.00: Locadia naar Major League Soccer

Jürgen Locadia wacht mogelijk een overstap naar Amerika, waar hij voor FC Cincinnati kan spelen. Dat meldt Voetbal International. De spits staat onder contract bij zijn huidige club Brighton, maar is momenteel voor een jaar verhuurd aan TSG Hoffenheim. Daar kwam hij tot dusver slechts elf competitiewedstrijden in actie, waarvan vijf duels als basisspeler. Het is nog onbekend of de komende transfer om een huur- of definitieve transfer gaat.

10.00: Fiorentina legt Amrabat vast

Sofyan Amrabat maakt aankomende zomer de overstap van Hellas Verona naar Fiorentina. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Italia. Het Italiaanse Fiorentina wilde Amrabat eigenlijk al in deze winterstop hebben, maar de regelgeving staat dit niet toe. De oud-Feyenoorder speelde dit seizoen namelijk al voor zowel Hellas Verona als Club Brugge, waardoor niet is toegestaan om voor een derde club te spelen. De transfer moet Hellas Verona 20 miljoen euro opleveren, wat nog met 1,5 miljoen euro kan oplopen.

10.00: Real Madrid en Brobbey?

Bij Ajax wordt hem een rooskleurige toekomst in de hoofdmacht toegedicht, maar mogelijk gaat het nooit zover komen voor Brian Brobbey in Amsterdam. De fysiek ijzersterke spits zou namelijk op het verlanglijstje staan van Real Madrid. Volgens een Ghanees medium (Brobbey heeft Ghanese roots) en volgens El Mundo Deportivo wil De Koninklijke hem huren met optie tot koop. Zo kan Real Brobbey tot het einde van het seizoen in de beloftenploeg Castilla gaan laten spelen, en ideaal beoordelen of ze hem ook permanent over willen nemen. De kans lijkt echter klein dat Ajax open staat voor een dergelijk vertrek van de 17-jarige aanvalsleider…

Denk jij dat Antony vandaag nog naar Ajax komt?

  • Ja
  • Nee
1410+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie