“Je ziet bepaalde dingen van Hakim Ziyech terug”

Foto: “Je ziet bepaalde dingen van Hakim Ziyech terug”

Alfred Schreuder heeft zijn eerste oefenwedstrijd als Ajax-trainer achter de rug. Na de 3-0 overwinning op het Duitse SV Meppen sprak de opvolger van Erik ten Hag zijn goedkeuring uit.

In gesprek met Ziggo Sport verklaarde Schreuder: “Het is belangrijk dat we weer een oefenwedstrijd hebben gespeeld. Ik vond de eerste helft prima van onze kant. Ik heb goede dingen gezien. De tweede helft werd er veel gewisseld en dan zie je dat het elftal vrij jong is.”

Schreuder gaf aan waar Ajax de nadruk lag: “We hebben aangegeven dat we, als je tegen een ploeg komt te spelen die defensief staat, nog meer spelers in de zestien willen hebben en dat we willen versnellen. Dat we een tegenstander rustig proberen te lokken, maar als we dan vrijkomen op het middenveld voor de goal moeten gaan. Dan moeten we niet nog een keer op balbezit gaan spelen.”

Niet alles ging goed aan Ajax-zijde, maar toch was Schreuder tevreden. “We wilden versnellen in aanvallen en veel spelers in de zestien krijgen om te scoren. De drukmomenten hadden we aangegeven te doen met negen, zeven en elf, maar dan ook volle bak aan de kant van de bal. Dat hebben ze prima gedaan en dat is leuk om te zien.”

Ihattaren

Mohamed Ihattaren was een van de smaakmakers bij Ajax. Schreuder: “Mo heeft het goed gedaan. Hij had goede momenten, ook met Sean aan de binnenkant gaf hij een paar ballen goed tussendoor. Je ziet dat hij fitter wordt en hij heeft nu wedstrijden nodig. Je ziet bepaalde dingen van Hakim Ziyech terug, maar Mo is weer een eigen type speler. Hij kan een bal wegleggen en passeren. Dat is mooi om te zien.”

TIP: Wedden op Ajax? Waag je gok via Circus en pak de €250 bonus!

Gaat Schreuder een succes worden bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie